Gemeente Heerlen - Bestemmingplan 'Gezondheidscentrum MSP Heerlen' en kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Heerlen

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de

Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 9 september 2020, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerpbestemmingsplan 'Gezondheidscentrum MSP Heerlen' voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan bestaat uit de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting met IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP030200W000006-0301 en ondergrond met IMRO-idn o_NL.IMRO.0917.BP030200W000006-0301.dxf.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van een nieuw gezondheidscentrum aan de Limburgiastraat in de wijk MSP. In het gezondheidscentrum worden diverse zorgvoorzieningen geclusterd. Daarbij valt te denken aan een huisartsenpraktijk, een apotheek, tandverzorging, fysiotherapie, thuiszorg, een psycholoog en paramedische zorg (bijv. een diëtist, logopedist, leefstijlcoach).

Het plangebied ligt op de grens van de buurten Schaesbergerveld en Meezenbroek. Het wordt omsloten door de Limburgiastraat, de Colijnstraat, de Goselingstraat en de Gebr. De Wittstraat.

 

Kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Op grond van de Wet milieubeheer is op 27 augustus 2020 een beslissing in mandaat genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de ontwikkelingen binnen het bestemmingsplan "Gezondheidscentrum MSP Heerlen". Hieruit blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn. Daarom hoeft geen milieueffectrapport of milieueffectbeoordelingsrapport te worden gemaakt. Er kan dan ook worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Deze beslissing is op 31 augustus 2020 bekend gemaakt. Het besluit is op 1 september ter inzage gelegd. Tegen dit besluit kunt u geen bezwaar en beroep indienen. U kunt hier wel op reageren in het kader van de nu voorliggende procedure van het bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan en alle overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 9 september 2020 gedurende zes weken, tot en met 20 oktober, ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kunt u de stukken alleen op afspraak inzien.

Het ontwerp van het bestemmingsplan kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijke dan wel mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Heerlen kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van het Domein Ruimte, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen onder vermelding van bestemmingsplan 'Gezondheidscentrum MSP Heerlen' en het zaaknummer Z-20258136.

Als u van de mogelijkheid gebruik wenst te maken om een mondelinge zienswijze in te dienen, dient u contact op te nemen met mw. H. Notermans van het team Beleid Ruimte (telefoonnummer 045-560540) voor het maken van een afspraak.

 

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mw. H. Notermans van het team Beleid Ruimte (telefoonnummer 045-5605040).

 

Heerlen, 7 september 2020

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven