Gemeente Lopik - vastgesteld wijzigingsplan - Dorp 116, Benschop

Logo Lopik

Burgemeester en wethouders van Lopik maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 3.9a en 3.9 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat zij op 14 juli het wijzigingsplan ’’Dorp 116’’ ongewijzigd hebben vastgesteld.

Wijzigingsplan

Op het perceel aan het adres Dorp 116 te Benschop is in het huidige bestemmingsplan ’Landelijk Gebied’ de bestemming ’Agrarische doeleinden’ en de dubbelbestemming ’Agrarisch gebied met landschappelijke openheid’ opgenomen. Op grond van deze (dubbel)bestemming zijn burgemeester en wethouders van Lopik bevoegd om een wijziging van het bestemmingsplan vast te stellen, ten behoeve van het veranderen of vergroten van het agrarische bouwvlak, tot maximaal 1,5ha.

Om uitvoering te geven aan de wijzigingsbevoegdheid is er een wijzigingsplan opgesteld.

Terinzagelegging

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt ter inzage van 9 september t/m 21 oktober 2020 voor een ieder ter inzage. Hiervoor dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van het team RO via het algemene telefoonnummer (0348) 55 99 55. De ter inzage gelegde stukken zijn tevens raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.lopik.nl onder ’’Bouwen en wonen’’, ’’Bestemmingsplannen’’. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Anterieure overeenkomst

Ingevolge artikel 6.24, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12, van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik bekend dat er, voorafgaand aan de vaststelling van het wijzigingsplan ’Dorp 116’, overeenkomstig artikel 6.12, van de Wet ruimtelijke ordening, een anterieure overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Lopik en de betrokken partij.

Rechtsmiddelen

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan schriftelijk een beroepsschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door belanghebbenden die:

  • 1.

    Tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze naar voren te brengen.

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het wijzigingsplan niet op, Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal u een griffierecht in rekening brengen voor het behandelen van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is besloten.

Naar boven