Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan De Braacken van Mariënhof, Vught

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 31 augustus de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan De Braacken van Mariënhof, Vught' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB0865BraaMari-va01.

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 33 woningen ten noordwesten van het centrum van de gemeente Vught. Het plangebied, een voormalig verzorgingstehuis, wordt omgeven door de bebouwde kom van Vught. Een gedeelte van het plangebied is gelegen binnen het Natuur Netwerk Brabant (hierna: NNB).

Een herontwikkeling van de locatie met het voormalig verzorgingstehuis is noodzakelijk, waarbij woningbouw de meest gewenste ontwikkeling betreft gezien de bestaande functies in de omgeving en de woningvraag.

Een deel van de geprojecteerde tuinen (1.522m2) en het te plaatsen geluidsscherm langs de spoorverbinding (1000m2) valt samen met het NNB in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (hierna: IOV). Binnen het NNB moet een bestemming gericht zijn op behoud en ontwikkeling van natuur, zodat de nieuwe woonbestemming en functieaanduiding geluidscherm hiermee in strijd zijn.

Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB in de IOV. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 3.21 Kleinschalige herbegrenzing. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van financiële compensatie) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad.

Er zijn zienswijzen ingediend bij de gemeente, maar deze geven geen aanleiding om het verzoek om herbegrenzing af te wijzen. Er bestaat daarom geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan 'De Braacken van Mariënhof' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 31 augustus 2020

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven