Ongewijzigde vaststelling ‘Wijzigingsplan Schietbergweg ong. Sint-Oedenrode’

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.9a lid 1 jo. 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ‘Wijzigingsplan Schietbergweg ong. Sint-Oedenrode’, zoals dit door het college van Burgemeester en wethouders bij besluit van 25 augustus 2020 ongewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van donderdag 3 september tot en met woensdag 14 oktober 2020 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden.

Tevens is het wijzigingsplan ‘Schietbergweg ong.’ elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.BGO000BP0052020P-VG01

In 2017 heeft de Gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Rooise Heide 10 & Schietbergweg ong.’ vastgesteld. Daarin is een wijzigingsbevoegdheid voor de realisatie van een Ruimte voor Ruimte woning aan de Schietbergweg ong. te Nijnsel opgenomen. Het perceel met bijbehorende gronden is voorheen gebruikt als agrarische cultuurgrond. In het voorgenomen initiatief wordt op de planlocatie een Ruimte voor Ruimte woning gerealiseerd. Omdat de planlocatie in het bestemmingsplan de enkelbestemming ‘Agrarisch’ heeft en gedeeltelijk de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 2’ kent wordt met dit plan het bestemmingsplan in overeenstemming met de wijzigingsbevoegdheid gewijzigd.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het collegebesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp wijzigingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp wijzigingsplan in te dienen.

    Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met S. Willems van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel 3 september 2020

Naar boven