Gemeente Nissewaard – beoordeling noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage voor T. van der Pols Machineverhuur B.V. - Kerkweg 15N, Zuidland

Logo Nissewaard

Burgemeester en wethouders van Nissewaard hebben op 9 maart 2020 een verzoek ontvangen om te beoordelen of een milieueffectrapportage (MER) moet worden opgesteld voor T. van der Pols Machineverhuur B.V.. De voorgenomen activiteiten betreffen een maximale opslagcapaciteit van afvalstoffen van derden van circa 80 ton op enig moment. De doorloopsnelheid van inkomende en uitgaande afvalstromen bedraagt naar verwachting circa 80 ton per week en de totale jaarlijkse doorzet bedraagt niet meer dan 4.000 ton per jaar. De exacte hoeveelheid per deelstroom kan variëren naar gelang het aanbod. De voorgenomen activiteit komt boven de drempelwaarde van de op- en overslagcapaciteit van een installatie met 50 ton per dag of meer. T. van der Pols Machineverhuur B.V. is gevestigd aan de Kerkweg 15N te Zuidland.

Voor deze activiteit moet een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht worden aangevraagd bij het college van burgemeester en wethouders. De activiteit valt onder categorie D 18.1 van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat burgemeester en wethouders moeten beoordelen of ten behoeve van de omgevingsvergunning een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

Burgemeester en wethouders hebben de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan artikel 7.17. Op basis daarvan hebben zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvraag om een omgevingsvergunning niet noodzakelijk is.

Waar

Kerkweg 15N, 3214 VB Zuidland.

Soort procedure

Gewoon (regulier).

Dossiernummer

20200391.

Datum ontvangst

9 maart 2020.

Datum besluit

30 augustus 2020.

Inzage

U kunt de aanmeldingsnotitie en het besluit van 6 weken na datum besluit op werkdagen op de volgende plaatsen op afspraak inzien:

  • in het Stadhuis van de gemeente Nissewaard, Raadhuislaan 106 in Spijkenisse.

    Bel voor het maken van een afspraak naar telefoonnummer: 14 0181.

  • op maandag en donderdag tussen 10:00 en 14:00 uur bij DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1, Schiedam.

    Bel voor het maken van een afspraak naar telefoonnummer: (010) 246 80 00 of stuur een e-mail naar info@dcmr.nl. Vermeldt alstublieft altijd het zaaknummer.

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

Naar boven