Vrijgave Notitie Reikwijdte en Detailniveau Verkenning Bereikbaarheid CID-Binckhorst

Logo 's-Gravenhage

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag heeft de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Verkenning Bereikbaarheid CID-Binckhorst vrijgegeven voor inspraak. Dit betekent dat inwoners en andere belanghebbenden hun zienswijze kunnen geven op dit document.

Betere OV-verbinding Binckhorst

Tot 2040 komen er in het Central Innovation District en de Binckhorst zo’n 25.000 woningen en 30.000 banen bij. Door beter openbaar vervoer (OV) en meer ruimte voor fietsen en lopen wordt dit gebied prettig leefbaar, verkeersveilig en goed bereikbaar. De overheid onderzoekt met welke vorm van OV zoveel mogelijk mensen snel en comfortabel op hun bestemming kunnen komen. Het gaat om het traject tussen Den Haag CS, de Binckhorst en station Voorburg (via de Binckhorstlaan en Maanweg).

Onderzoek naar milieueffecten

In 2019 is onderzocht hoe de OV-verbinding eruit kan zien. Er zijn drie mogelijkheden: een tram, lightrail of snelle busverbinding op een eigen baan. Nu wordt onderzocht wat de kosten zijn van deze drie opties, wat ze bijdragen aan het oplossen van de verkeersproblemen in en om het gebied en wat het effect is op de omgeving (zoals ruimtegebruik, geluid, trillingen). De resultaten komen in een Masterplan Mobiliteit en een Plan MER (milieueffectrapportage). In 2021 neemt de overheid een besluit over welke vorm van OV het meest geschikt is en nader uitgewerkt wordt.

Meer informatie

Om een milieueffectrapportage te kunnen maken is een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) nodig. Deze beschrijft de drie vervoersopties en welke milieuaspecten worden onderzocht. De NRD ligt nu bij de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg ter inzage. U kunt van 2 september tot en met 13 oktober 2020 reageren op het onderzoeksvoorstel. Een digitale versie van het document is als bijlage bij deze publicatie bijgevoegd. Meer informatie vindt u op www.binckhorstbereikbaar.nl

Aan de gemeente Den Haag kunnen zienswijzen, o.v.v. 'Zienswijze NRD Verkenning Bereikbaarheid CID-Binckhorst', worden ingediend op het e-mailadres m.e.r@denhaag.nl

Of schriftelijk aan:

Gemeente Den Haag

Dienst Stadsbeheer/ Beleidsafdeling Stadsbeheer

T.a.v. dhr. J. Majoor

Postbus 12651

2500 DP Den Haag

Wanneer u niet in de gelegenheid bent een exemplaar van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Verkenning Bereikbaarheid CID-Binckhorst te downloaden kunt u via bovenstaand e-mailadres of via telefoonnummer 070-3536466 een digitaal exemplaar of een papieren afdruk opvragen.

 

Naar boven