Vaststellen CHW bestemmingsplan Holland Park West en besluit hogere waarden wet geluidhinder

Logo Diemen

Burgemeester en wethouders maken conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het CHW bestemmingsplan Holland Park West ter inzage ligt. Het bestemmingsplan is op 27 augustus 2020 door de gemeenteraad van Diemen gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Deze zijn vermeld in de Nota van wijzigingen CHW bestemmingsplan Holland Park West bij het raadsbesluit. Bij het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is tevens bepaald dat er geen exploitatieplan wordt vastgesteld. Dit plan heeft betrekking op het gebied gelegen tussen de Gooiseweg, het Zilvermeeuwpad, het Waterhoenpad en de Bergwijkdreef. Het bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 720 woningen, een Brede School en ondersteunende voorzieningen mogelijk.

 

Het bestemmingsplan ligt van 4 september tot en met 16 oktober 2020 ter inzage bij de balie in het gemeentehuis. Ook is het plan te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de planidn NL.IMRO.0384.BPHollandparkWest-VG01.

 

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 100a Wet geluidhinder jo. 3.4 Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 4 augustus 2020 een besluit hogere grenswaarden bestemmingsplan Holland Park West hebben vastgesteld (besluitnummer 2020-068638) en dat dit besluit ter inzage ligt. Met dit besluit stellen burgemeester en wethouders op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder hogere waarden vast als gevolg van wegverkeerslawaai teneinde woningbouw in het plangebied mogelijk te maken.

 

Het besluit ligt van 4 september tot en met 16 oktober 2020 ter inzage bij de balie in het gemeentehuis.

 

Met ingang van 5 september tot en met 16 oktober 2020 kunnen belanghebbenden tegen het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van Diemen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tot het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbesluit;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit.

 

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. Degene die beroep heeft ingesteld kan, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven