Gemeente Amsterdam - kennisgeving vaststelling uitwerkingsplan - Uitwerking Lijnbaan - Stadswerf Oostenburg en vaststelling hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarden als gesteld in de Wet geluidhinder

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a, eerste lid, van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110 c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 18 augustus 2020 het uitwerkingsplan ‘Uitwerking Lijnbaan - Stadswerf Oostenburg’ en het bijbehorende besluit hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarden vastgesteld. Het uitwerkingsplan is ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, ongewijzigd vastgesteld.

Uitwerkingsplan

Het uitwerkingsplan ‘Uitwerking Lijnbaan – Stadswerf Oostenburg’ is het vierde en laatste uitwerkingsplan ten behoeve van de transformatie van Oostenburg Noord naar werk-woongebied. Het gaat om het onbebouwde deelgebied dat het meest oostelijke gebied op Oostenburg is en dat het dichtst is gelegen bij de Czaar Peterbuurt. Het plangebied wordt globaal begrensd in het noorden door de Dijksgracht met het spoortraject tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Muiderpoort, in het oosten door de Czaar Peterstraat, in het zuiden door de Oostenburgervaart en in het westen door (het verlengde van) de Isaac Titsinghkade, met aan de overzijde het INIT-gebouw.

In dit uitwerkingsplan is de bestemming Gemengd - Uit te werken - 1 van het bestemmingsplan Stadswerf Oostenburg uitgewerkt. Het uitwerkingsplan wordt het toetsingskader voor het verlenen van omgevingsvergunningen.

Besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden op een aantal locaties in het plangebied overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, hebben burgemeester en wethouders hogere waarden vastgesteld.

Ter inzage

Het vastgestelde uitwerkingsplan ‘Uitwerking Lijnbaan - Stadswerf Oostenburg’ en het besluit tot vaststelling hogere waarden liggen met bijbehorende stukken met ingang van 3 september 2020 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam, Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum

U kunt op dit moment alleen op afspraak langskomen. Kijk bij Afspraak maken op een Stadsloket voor welke onderwerpen u een afspraak kunt maken.

Het uitwerkingsplan ‘Uitwerking Lijnbaan - Stadswerf Oostenburg’ met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1608BPSTD-VG01.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 3 september 2020 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en het besluit tot vaststelling hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Crisis- en herstelwet

Het betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ter attentie van de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 2 september 2020

burgemeester en wethouders,

P. Teesink

Waarnemend gemeentesecretaris

F. Halsema

Burgemeester

Naar boven