Ontwerp Volkshuisvestingsvisie gemeente Leeuwarden ter inzage

Logo Leeuwarden

Graag informeert het college van B&W haar bevolking dat de ontwerp volkshuisvestingsvisie Leeuwarden Ongedeeld en Vitaal, gereed is voor terinzagelegging. De ontwerp volkshuisvestingsvisie ligt vanaf dinsdag 1 september ter inzage. Wilt u reageren? Dat kan tot en met woensdag 30 september.

Wat staat er in de volkshuisvestingsvisie?

De volkshuisvestingsvisie geeft richting aan de ontwikkeling van het sociale segment van de woningmarkt in de stad en dorpen in de gemeente Leeuwarden. Centraal in de visie staat het thema ongedeelde samenleving. Dit betekent dat de volkshuisvesting bijdraagt aan een samenleving die verbindt en waarin wijken en dorpen een goede mix van inkomensgroepen kennen. Waarin iemand ongeacht zijn of haar inkomen een goede woning in een goede omgeving kan vinden, die ook betaalbaar is. Dit vraagt de nodige inzet op de onderwerpen betaalbaar, aanbod, duurzaamheid en wonen en zorg. In de ontwerpvisie is voor deze onderwerpen een gemeentelijke ambitie opgenomen.

Proces en vervolg

Het ontwerp is tot stand gekomen met inbreng van de verschillende interne disciplines, woningcorporaties en huurdersorganisaties. Door dit ontwerp een maand in de inspraak te brengen bieden we de corporaties en huurdersorganisaties, dorps- en wijkbelangen, buurgemeenten en andere betrokken partijen de gelegenheid om een formele reactie te geven. Op basis hiervan wordt een definitieve volkshuisvestingsvisie opgesteld, welke vervolgens door de gemeenteraad zal worden vastgesteld.

De volkshuisvestingsvisie zal nader uitgewerkt worden in meerjarige afspraken met corporaties en huurdersorganisaties. Deze worden vervolgens geconcretiseerd in jaarlijkse prestatieafspraken tussen partijen.

De nieuwe volkshuisvestingsvisie geeft input voor de omgevingsvisie, een afwegingskader woningbouw dorpen en voor de inzet op het gebied van stedelijke vernieuwing.

Informatiebijeenkomsten

Wilt u graag mondeling geïnformeerd worden over de ontwerp volkshuisvestingsvisie, dan bent u van harte welkom op één van de twee openbare bijeenkomsten:

 

  • 1.

    Donderdag 10 september van 19.30 – 21.00u in De Skalm, Pyter Jurjensstrjitte 17 te Stiens.

  • 2.

    Dinsdag 15 september van 19.30 – 21.00u in Hotel Van der Valk, Lynbaan 35 te Leeuwarden.

    In verband met de coronarichtlijnen is het noodzakelijk om u daarvoor aan te melden, dit kan door te mailen naar wonen@leeuwarden.nl.

     

    Ter inzage termijn

    De ontwerp volkshuisvestingsvisie is digitaal beschikbaar via onze website www.leeuwarden.nl/wonen. De termijn van inzage loopt van dinsdag 1 september tot en met woensdag 30 september 2020.

     

    Zienswijze indienen

    U kunt schriftelijk reageren tot en met woensdag 30 september. Stuur uw brief naar:

    Gemeente Leeuwarden

    T.a.v. College van B&W

    Postbus 21000

    8900 JA Leeuwarden

    Reageren per mail kan ook naar gemeente@leeuwarden.nl

    Wilt u daarbij het zaaknummer Z224097-2020 noemen?

     

    Wilt u mondeling een zienswijze indienen? Dan kunt u daarvoor een afspraak maken met het cluster wonen via telefoonnummer 14 058. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk op 15 september te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

    Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact op met Remco Deelstra (058-233 8804) of Aletta Kalma (058-751 2194) of stuur een mail naar wonen@leeuwarden.nl.

Naar boven