Ontwerp uitwerkingsplan Kern Dinxperlo 2012, uitwerking Nieuwstraat-Molenhof en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Aalten

Met ingang van woensdag 2 september 2020 liggen gedurende zes weken het ontwerp van het uitwerkingsplan Kern Dinxperlo 2012, uitwerking Nieuwstraat-Molenhof en een ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde als bedoeld in de Wet geluidhinder, ter inzage.

Inhoud plan

Op het braakliggend terrein aan de Nieuwstraat ter hoogte van de Molenhof in Dinxperlo zijn 14 sociale rijwoningen (huur) gepland, met tuinen, parkeerplaatsen, groen en verkeersgebied. De zes bestaande woningen ten zuiden van dit terrein krijgen een woonbestemming.

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau vanwege de Nieuwstraat op een gevel van 2 van de 14 nieuwe woningen de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. Het college wil hiervoor een hogere grenswaarde in het kader van de Wet geluidhinder vaststellen.

Inzien

Het uitwerkingsplan is te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0197.UP00006-ON01). Het uitwerkingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder zijn te zien via onze website www.aalten.nl onder Inwoners/Wonenenbouwen/Ruimtelijkeplannen. U kunt deze stukken ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor (Hofstraat 8 Aalten).

Zienswijze op het uitwerkingsplan

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad, postbus 119, 7120 AC Aalten, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp uitwerkingsplan Kern Dinxperlo 2012, uitwerking Nieuwstraat-Molenhof’.

Zienswijze op de hogere waarde Wet geluidhinder

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kunnen belanghebbenden een zienswijze kenbaar maken op dit ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 119, 7120 AC onder vermelding van ‘zienswijze hogere waarde Wet geluidhinder Nieuwstraat-Molenhof’.

Informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak om mondeling een zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer (0543) 49 33 33.

 

Naar boven