Publicatie ontwerp omgevingsvergunning (uitgebreide voorbereidingsprocedure)

Logo Opsterland

 

Burgemeester en wethouders van Opsterland maken bekend dat met ingang van donderdag 3 september 2020 gedurende zes weken de ontwerp omgevingsvergunning “bouw ligboxenstal Riperwâlden 8 Tijnje” en de daarbij behorende stukken ter inzage liggen.

 

Inhoud en ligging

Het ontwerp van de omgevingsvergunning “bouw ligboxenstal Riperwâlden 8 Tijnje” heeft betrekking op de volgende activiteiten:

• bouwen van een bouwwerk;

• gebruik van grond/bouwwerk in strijd met een bestemmingsplan;

• revisie van een inrichting (milieu);

• handelen met gevolgen voor beschermde natuurgebieden.

 

Met de omgevingsvergunning wordt het mogelijk gemaakt een nieuwe en grotere ligboxenstal te bouwen ter vervanging van een bestaande serrestal op het adres Riperwâlden 8 in Tijnje (Kadastraal bekend als gemeente Gorredijk, sectie E, nummer 87).

 

Tweede ontwerpbeschikking

Als gevolg van een wijziging in de dieraantallen (minder) met het oog op de Wet natuurbescherming is een nieuwe ontwerp omgevingsvergunning opgesteld die ten opzichte van de eerdere ontwerp omgevingsvergunning (gepubliceerd op 13 maart 2019) op onderdelen is gewijzigd. Hiertoe is een nieuwe ruimtelijke onderbouwing en een bijlage milieu ingediend en heeft de provincie Fryslân een nieuwe verklaring van geen bedenkingen op grond van de Wet natuurbescherming afgegeven.

 

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning en bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 3 september 2020 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 in Beetsterzwaag. Let op! Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. Voor het inzien van de stukken maakt u eerst een afspraak door te bellen met (0512) 386 222. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0086.15OVRiperwalden8-0202.

 

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende bovengenoemd tijdvak gemotiveerde zienswijzen over de ontwerp omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders van gemeente Opsterland, Postbus 10.000, 9244 ZP, Beetsterzwaag, onder vermelding van dossiernummer OV-2018-3217. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kunt u binnen voormelde termijn contact opnemen met de medewerkers van het Team Vergunningen, tel. (0512) 386 222 of per e-mail: vergunningen@opsterland.nl.

 

Beetsterzwaag, 2 september 2020

Naar boven