Ontwerpbestemmingsplan ”Buitenwoel herziening”

Logo Veendam

Burgemeester en wethouders van Veendam maken bekend dat met ingang van 3 september a.s. het ontwerpbestemmingsplan “Buitenwoel herziening” ter inzage ligt.

Planinhoud

Dit plan heeft betrekking op het Golfeiland, het Dijkeneiland, het Bastioneiland en de Golfkop (Mondriaanlaan oostzijde) in de woonwijk Buitenwoel. Het plan is bedoeld om de globale woningbouwmogelijkheden op Bastioneiland-Noord uit te werken en de woningbouwmogelijkheden op de Golfkop en de noordelijke delen van Golfeiland en Dijkeneiland in te trekken. Ook wordt de huidige uitwerkingsplicht voor woningbouw op Dijkeneiland-Zuid omgezet in een wijzigingsbevoegdheid. In het plangebied zijn verder enkele bouwgrenzen gecorrigeerd en bouwregels geactualiseerd.

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat er geen aanmeldnotitie vormvrij m.e.r. voor dit plan hoeft te worden opgesteld, omdat wordt voldaan aan artikel 7.10 Wet milieubeheer.

 

Plan inzien

Met ingang van 3 september a.s. ligt het ontwerpbestemmingsplan “Buitenwoel herziening” gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 5 Veendam. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.veendam.nl/bestemmingsplannen/plangebieden/buitenwoel De ID-code van het plan is NL.IMRO.0047.08BPBuitenwoelHerz-0301.

 

Reageren?

Wilt u reageren? U kunt tot en met 14 oktober 2020 een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad, Postbus 20.004, 9640 PA Veendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak te maken voor overleg.

Zienswijzen kunnen ook online worden ingediend; ga hiervoor naar www.veendam.nl/zienswijze

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

 

Digitaal bestemmingsplan

Digitaal plan

Bronbestanden

 

Naar boven