Ontwerpwijzigingsplan “Locatie Van der Heiden”, Culemborg en ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Culemborg

Burgemeester en wethouders van Culemborg maken op grond van artikel 3.6. lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp wijzigingsplan “Locatie Van der Heiden, Culemborg” ter inzage ligt. Op 28 maart 2013 is het bestemmingsplan “Parijsch-Zuid” door de gemeenteraad vastgesteld. In dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van de bouw van woningen opgenomen. Burgemeester en wethouders zijn bevoegd om de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden te wijzigen. Het wijzigingsplan maakt de bouw van zeven woningen, bestaande uit zes twee-onder-één-kapwoningen en één vrijstaande woning, mogelijk op de hoek van de Laan naar Parijsch en de Argusvlinderlaan te Culemborg.

Ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden 

De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting op de gevels van nieuwe woningen bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 48 dB. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting door het verkeer bij een vijftal woningen hoger is dan de voorkeurswaarde van de Wet geluidhinder. Maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting zijn niet mogelijk of doelmatig. De nieuwe woningen kunnen alleen worden gebouwd als de hogere geluidsbelasting wordt vastgelegd in een besluit hogere waarden.

Voor de in het ontwerpwijzigingsplan te bouwen woningen wordt een hogere grenswaarde vastgesteld.

Ter inzage 

Het ontwerpwijzigingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en de bijbehorende stukken liggen voor iedereen vanaf donderdag 3 september 2020 tot en met woensdag 14 oktober 2020, gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden op het Stadskantoor, Ridderstraat 250 te Culemborg.

Het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder zijn ook digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website (www.culemborg.nl/bestemmingsplannen). Het ontwerpwijzigingsplan is ook via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0216.WPLocatieVdHeiden-ON01

Zienswijze 

Gedurende deze periode kan een ieder, schriftelijk of mondeling, een gemotiveerde zienswijze omtrent het ontwerpwijzigingsplan naar voren brengen. Voor het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder geldt dat alleen belanghebbenden gedurende de hiervoor aangegeven periode tegen het ontwerpbesluit een gemotiveerde zienswijze kunnen indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van Burgemeester en wethouders van Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of nadere informatie kunt u telefonisch een afspraak maken met een medewerker stadsontwikkeling van het team Regie en Projecten, bereikbaar onder telefoonnummer 0345 – 477 700. U kunt uw zienswijze niet per e-mail indienen.

 

Culemborg, 2 september 2020

Burgemeester en wethouders van Culemborg ,

Naar boven