Bekendmaking ontwerp eerste herziening beheersverordening Edam-Zuid

Logo Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken bekend, dat voor het gebied Edam-Zuid een eerste herziening van de geldende beheersverordening is opgesteld. Het doel van deze herziening is het geven van een verduidelijking van de regels voor het realiseren van bijgebouwen bij woningen.

Ook wordt een geconsolideerde versie van de beheersverordening Edam-Zuid gepubliceerd.

Dit laatste om de digitale raadpleegbaarheid te verbeteren. De beheersverordening Edam-Zuid van 2018 is gebaseerd op het analoge bestemmingsplan uit 2009. Deze geconsolideerde digitale versie is slechts een serviceproduct en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Inzien

Het ontwerp van de eerste herziening van de beheersverordening Edam-Zuid en de daarbij behorende geconsolideerde verbeelding is met ingang van donderdag 3 september 2020 gedurende 6 weken digitaal in te zien op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente www.edam-volendam.nl, ook op de gemeentelijke planviewer.

Het fysieke exemplaar van het plan ligt in de genoemde periode tevens ter inzage bij de receptie van het stadskantoor W. van der Knoopdreef 1, 1132 KN Volendam. Inzien op afspraak (0299) 398 398.

Informatie en inlichtingen

In verband met de situatie rondom Corona wordt geen inloopavond voor dit plan gehouden.

Maar als extra service is er voor geïnteresseerde belanghebbenden een exemplaar van dit ontwerp beschikbaar. U kunt dit opvragen bij de receptie van het stadskantoor, dan wordt u een exemplaar toegezonden.

Voor informatie over dit ontwerp plan kunt u ook telefonische inlichtingen van één van onze medewerkers krijgen, eventueel kan in overleg een gesprek plaatsvinden, uiteraard met in achtneming van de huidige omgangsregels. Een gesprek kan met maximaal twee personen tegelijk. Een afspraak kan gemaakt worden via het Secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling tel. (0299) – 398 398.

Zienswijzen

Gedurende de genoemde inzagetermijn kunnen ingezetenen of belanghebbenden (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. U kunt deze richten aan:

Gemeenteraad van Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam.

In verband met de beperkende maatregelen vanwege de Coronacrisis kunnen mondelinge zienswijzen alleen telefonisch op werkdagen worden ingediend. U kunt hiervoor contact opnemen met de sectie Omgevingsbeleid (0299) 398 398. De ingediende reacties worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Edam-Volendam, 31 augustus 2020.

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam

Naar boven