Bestemmingsplan “Meridiaan 14 – Voormalige Vreekampgarage” onherroepelijk

Logo Amersfoort

Inhoud van het plan

Er is een verzoek ingediend om 30 woningen te mogen bouwen op het perceel Meridiaan 14. Op deze plek was voorheen de Vreekampgarage gevestigd. Een aantal jaar geleden is de garage leeg komen te staan. Boven de garage bevinden zich twee appartementen. Het bouwen van de 30 woningen past niet binnen de bestemming ‘Gemengd’ van het bestemmingsplan “Amersfoort Oost”. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is voor het perceel Meridiaan 14 een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Gevoerde procedure

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 30 juni 2020 het bestemmingsplan “Meridiaan 14 – Voormalige Vreekampgarage” ongewijzigd vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en het besluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder (Wgh) hebben vanaf donderdag 9 juli 2020 tot en met woensdag 19 augustus 2020 ter inzage gelegen, waarbij beroep kon worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt. Daarmee zijn het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden Wgh met ingang van 20 augustus 2020 onherroepelijk geworden.

Inzien

Het bestemmingsplan “Meridiaan 14 – Voormalige Vreekampgarage” kunt u digitaal raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (het identificatienummer van het plan NL.IMRO.0307. BP00177-0301) of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen. Daar staat onderaan een link naar de website Amersfoort in beeld.

 

Naar boven