Instellen geslotenverkalring motorvoertuigen op meer dan twee wielen, Brouwhuissteeg Lochem

Logo Lochem

Zaaknummer : 2020-178505

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem;

Gelet op:

De bepalingen in de wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en verkeerstekens 1990, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht.

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor het plaatsen of het verwijderen van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens en onderborden voor zover daardoor een gebod of een verbod ontstaat.

Uit het oogpunt van:

De in artikel 2 van de wegenverkeerswet 1994 genoemde doelstelling:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

2. De in de Nota mobiliteit van de gemeente Lochem beschreven doelstelling op het gebeid van verkeer en vervoer.

Is het gewenst om:

De huidige bebording begin / einde van het voetgangersgebied (model G07-ZB RVV 1990), in de Brouwhuissteeg, enkele meters op te schuiven in de richting van de Walderstraat.

Het plaatsen van het verkeersbord model C6 RVV 1990 (gesloten verklaring motorvoertuigen op meer dan twee wielen) op de Brouwhuissteeg ter hoogte van de aansluiting met de Noorderwal

Op grond van de volgende motivering:

In 2019 / 2020 werd het pand van de voormalige Rabobank, gelegen aan de Markt te Lochem, grondig verbouwd. De bestrating van de openbare ruimte rond het gebouw werd opnieuw aangelegd. Aan de achterzijde van het pand dat wil zeggen aan de zijde van de Brouwhuissteeg werden ten behoeve van nieuwe bewoners van het appartementencomplex twee gehandicaptenparkeerplaatsen ingericht. Tevens gaat de bevoorrading van de apotheek die ook in dit pand gevestigd wordt plaatsvinden via de achterzijde van het gebouw, dus via de Brouwhuissteeg De toegang van de Brouwhuissteeg wordt op dit moment geblokkeerd door een tweetal wegklapbare paaltjes. Door enkele gehandicapte bewoners van het appartementencomplex is gevraagd de paaltjes permanent te verwijderen omdat zij niet fysiek in staat zijn telkens de paaltjes neer te klappen. Tevens kan door het verwijderen van de paaltjes distributie vanuit de apotheek beter plaats vinden.

Relevante bijzonderheden:

n.v.t.

Beheer en onderhoud.

De Brouwhuissteeg is in beheer en onderhoud bij de gemeente Lochem

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het verplicht om overleg te plegen met de politie over de voorgenomen maatregel. De politie heeft geen bezwaren tegen de voorgenomen maatregel.

BESLUIT

1. Door het plaatsen van het verkeersteken bord C6 van de bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, een geslotenverklaring in te stellen voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen op de Brouwhuissteeg te Lochem.

2. De gebruikers van de gehandicaptenparkeerplaats achter het pand “Nye Markt” een ontheffing te verlenen voor het inrijden van de geslotenverklaring;

3. Ontheffing te verlenen aan de in het pand gevestigde apotheek ten behoeve van de distributie van geneesmiddelen en aanverwante artikelen en het parkeren van de eigenaar.

4. Door het verplaatsen van het bord G07-ZB van de bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeersteken 1990, het begin / einde van het voetgangersgebied op de Brouwhuissteeg enkele meters op te schuiven.

Dit besluit in werking te laten treden als de verkeerstekens zijn geplaatst.

Overige relevante informatieDit besluit wordt in afschrift verzonden aan:

Politie Noord- en Oost Gelderland, team Lochem, Postbus 618, 7300 AP Apeldoorn

Brandweer VNOG, Cluster IJsselstreek, Postbus 234, 7300 AE Apeldoorn

Bezwaar

Iedereen belanghebbende kan binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerde zienswijze indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Het college neemt na afloop van de periode waarin zienswijzen kunnen worden ingediend een definitief besluit. Tegen dit besluit kan iedereen belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend beroep indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Gedurende de termijn voor het indienen van een zienswijze alsmede de tijd voor het indienen van beroep ligt het besluit ter inzage bij de publieksbalie.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem,

Naar boven