Ontwerp-bestemmingsplan Enter Dorp, herziening Rijssenseweg 39

Logo Wierden

 

De initiatiefnemer wil op de locatie Rijssenseweg 39 de bestaande woning slopen en twee nieuwe woningen bouwen. Die plannen passen niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Wij zijn bereid het bestemmingsplan te herzien. Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen bestemmingsplan Enter Dorp, herziening Rijssenseweg 39. In dit ontwerp-bestemmingsplan is geregeld dat een extra woning kan worden gerealiseerd. Ook regelt dit bestemmingsplan de aanleg van parkeervoorzieningen voor de naastgelegen uitvaartondernemer. Dit maakt onderdeel uit van een investering die tegenprestatie is voor het kunnen realiseren van een extra woning.

 

Hogere grenswaarde

Alle wegen hebben wettelijke geluidszones. Nieuwe (recreatie)woningen die binnen de zone van een weg liggen, moeten in principe op een zodanige afstand van de weg liggen dat de geluidsbelasting niet te hoog wordt; de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt. Uit onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting van de Rijssenseweg op deze locatie hoger is dan de voorkeursgrenswaarde. Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor bovengenoemde bouwmogelijkheid op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen.

 

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 3 september 2020 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2020000002-ON01. Daarnaast liggen ontwerp-bestemmingsplan en –besluit hogere grenswaarde vanaf 3 september 2020 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven