Wijzigingsbesluit Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11 van het Bestuursreglement van de Nederlandse Zorgautoriteit;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa, wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 2, tweede lid, komt te luiden als volgt:

  • 2. De directie Regulering kent de units Eerstelijnszorg, Tweedelijns Somatische Zorg 1, Tweedelijns Somatische Zorg 2, Geestelijke Gezondheidszorg en Forensische Zorg, Langdurige Zorg 1, Langdurige Zorg 2, Beschikbaarheid en Innovatie van Zorg en een MT-staf.

B

De tweede volzin van de derde alinea in onderdeel 2 van Bijlage I, komt te luiden als volgt:

De directie Regulering kent de units Eerstelijnszorg, Tweedelijns Somatische Zorg 1, Tweedelijns Somatische zorg 2, Geestelijke Gezondheidszorg en Forensische Zorg, Langdurige Zorg 1, Langdurige Zorg 2, Beschikbaarheid en Innovatie van Zorg en een MT-staf.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Indien de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 1 september, treedt het in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 september 2020.

Utrecht, 25 augustus 2020

Nederlandse Zorgautoriteit M.J. Kaljouw voorzitter Raad van Bestuur

TOELICHTING BIJ HET WIJZIGINGSBESLUIT VAN HET BESLUIT ORGANISATIE, MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING NZA

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op 25 augustus 2020 besloten tot aanpassing van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa.

Artikelsgewijze toelichting

Als gevolg van een reorganisatie van de Directie Informatie en Bedrijfsvoering met ingang van 1 april 2020 is de unit Dataproducten met ingang van die datum toegevoegd aan de directie Regulering. Daarbij is toen aangegeven dat nog naar een andere naam voor deze unit, passend bij de Directie Regulering, zou worden gezocht. De unit Dataproducten zal met ingang van 1 september 2020 als unit Tweedelijns Somatische Zorg 2 worden voortgezet. De huidige unit Tweedelijns Somatische Zorg wordt met ingang van 1 september Tweedelijns Somatische Zorg 1.

De integrale tekst van het Mandaatbesluit NZa (en de gewijzigde bijlage die bij het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging behoort), zijn te vinden op de website van de NZa: www.nza.nl.

Naar boven