Gemeente West Betuwe - ontwerpbestemmingsplan horecabedrijf - Haarweg 9-11, Vuren

Logo West Betuwe

Burgemeester en wethouders van gemeente West Betuwe maken (o.a. naar aanleiding van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening) de ter inzage legging bekend van het ontwerpbestemmingsplan “horecabedrijf Haarweg 9-11, Vuren”, gemeente West Betuwe.

Toelichting

Gebleken is dat de feitelijke activiteiten van het horecabedrijf niet volledig overeenstemmen met het thans geldende bestemmingsplan. Bovendien is de thans bestaande situatie niet in overeenstemming met de geldende eigendomssituatie zoals ingetekend op de verbeelding.

Daarom zijn de volgende afspraken gemaakt tussen de gemeente en de eigenaren/exploitanten:

  • 1.

    Het perceel waarop de bedrijfswoning is gevestigd, wordt gewijzigd van de bestemming ‘Horeca’ naar de bestemming ‘Wonen-1’.

  • 2.

    Het maximaal bebouwd oppervlak van het bedrijfsgebouw wordt gewijzigd van 400 m2 in 500 m2.

  • 3.

    De bedrijfsvoering wordt aangepast. Concreet betekent dit een wijziging van horecabedrijfs-categorie-2 naar horecabedrijfscategorie-3.

  • 4.

    Er wordt een overloopperceel ten behoeve van het parkeren planologisch vastgelegd.

De bovenstaande afspraken dienen te worden vastgelegd in een specifiek bestemmingsplan.

Het voorliggende bestemmingsplan geeft invulling aan deze gemaakte afspraken.

Ter inzage legging

Het ontwerpbestemmingsplan met daarbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 27 augustus 2020 tot en met woensdag 7 oktober 2020 ter inzage in het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (O.D.R.) U bereikt ze via (0344) 57 93 14 of info@odrivierenland.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.VURHaarweg9en11-ONT1.

.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

Gedurende de termijn van inzage ( t/m woensdag 7 oktober 2020) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén email) sturen naar de gemeenteraad, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven, dient u hiervoor uiterlijk één week voor het einde van de inzage-termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum van de gemeente West Betuwe.

Geldermalsen, 26 augustus 2020

Burgemeester en wethouders van West Betuwe.

Naar boven