GEWIJZIGD VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED 2019

Logo Nunspeet

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 juni 2020 het bestemmingsplan Buitengebied 2019 gewijzigd heeft vastgesteld. Om het geldende bestemmingsplan Buitengebied actueel te houden is afgesproken dat het plan in principe jaarlijks wordt herzien. De integrale planherziening 2018 betreft een beperkte herziening omdat het moederplan op hoofdlijnen actueel is. U kunt met ingang van woensdag 2 september 2020 het vastgestelde bestemmingsplan inzien in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.nunspeet.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0302.BP01167-vg02).

 

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen doorgevoerd. Het raadsvoorstel, de Zienswijzennota bestemmingsplan Buitengebied 2019 en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kunt u raadplegen via www.nunspeet.nl, onder Bestuur en organisatie, Vergaderingen en stukken, Raadsvergadering 25 juni 2020, Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied 2019.

 

De planologische regeling voor onderstaande percelen wordt herzien:

  • 1.

    Stakenbergweg 50: het onherroepelijk geworden bestemmingsplan wordt in dit plan opgenomen.

  • 2.

    Vuurkuilweg ong., perceel sectie H., nummer 3639: de sinds lange tijd aanwezige veldschuur en buitenopslag wordt planologisch geregeld.

  • 3.

    Stakenbergweg 46: het bestemmingsplan wordt opgenomen zoals dit voorheen was.

  • 4.

    Gasleiding Hulshorst en nabij Bovenweg: op twee plaatsen was een gedeelte van de gasleiding niet correct overgenomen. Dit wordt nu hersteld.

  • 5.

    Oosteinderweg 104: een gedeelte van het perceel waarop een gasdrukmeet- en regelstation staat, was niet correct bestemd. Dit wordt nu hersteld.

  • 6.

    Percelen Natuurmonumenten: de percelen sectie H, nummers 341, 454 en 4445 zijn in eigendom van Natuurmonumenten en krijgen een bestemming Natuur-Landschap.

  • 7.

    Harderwijkerweg 255 en 255a: het bestemmingsplan wordt voor deze percelen weer in overeenstemming gebracht met het bestemmingsplan zoals dat hiervoor gold.

  • 8.

    Elburgerweg 91-93: de gebiedsaanduiding ‘overige zone – bestaande splitsing’ was in het ontwerp niet correct opgenomen. Dit wordt nu hersteld.

  • 9.

    Natuurbegraafplaats Elspeterbos: dit onherroepelijke plan wordt buiten de planbegrenzing gehouden, omdat opnieuw een wijziging van dit bestemmingsplan plaatsvindt en er een bestemming in voorkomt die niet aanwezig is in Buitengebied 2019.

  • 10.

    Elspeterbosweg ong., sectie E, nummer 2346: de op het perceel sinds langere tijd aanwezige opstallen voor opslag worden planologisch geregeld door een aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf – opslag 1’ op te nemen.

  • 11

    Harderwijkerweg 366: de eerder verleende bouwvergunning voor een woning wordt overgenomen, waarbij het perceel een aanduiding ‘maximum aantal aaneen te bouwen wooneenheden – 2’ krijgt.

  • 12

    Harderwijkerweg 423 en 423a: deze percelen worden buiten de planbegrenzing van dit plan gehouden en worden te zijner tijd opgenomen bij het plan Weversweg.

  • 13

    Harderwijkerweg 463: voor de op dit perceel gevestigde autohandel is een omgevingsvergunning verleend. Deze wordt in dit plan opgenomen.

  • 14

    ’t Hul Noord: vanwege ontwikkelingen die betrekking hebben op eventuele woningbouw in dit plangebied, wordt dit gebied buiten de planbegrenzing gelaten.

  • 15

    Molenweg 46: het onherroepelijke bestemmingsplan voor de uitbreiding van het recreatieterrein wordt te zijner tijd opgenomen bij het bestemmingsplan voor de recreatieterreinen en buiten de planbegrenzing van dit plan gelaten.

  • 16

    Onder de Bos 107b: dit bijbehorend bouwwerk krijgt een aanduiding ‘afwijkende maatvoering’.

  • 17

    Onder de Bos 145: de voor dit perceel verleende omgevingsvergunning voor de dubbele woning wordt opgenomen, waarbij er een aanduiding ‘maximum aantal aaneen te bouwen wooneenheden – 2’ wordt opgenomen.

  • 18

    Op de Hagen 3 en 3a: de gebiedsaanduiding ‘overige zone – bestaande splitsing’ wordt verwijderd.

  • 19

    Pirkweg 6-8: de woonbestemming wordt beperkt uitgebreid.

  • 20

    Plaggebaan 20: hiervoor is een wijzigingsplanprocedure doorlopen en het plan is onherroepelijk geworden. Dit onherroepelijke plan wordt opgenomen.

  • 21

    Rietenweg 21a: de eerder gelegde aanduiding ‘plattelandswoning’ van de naastgelegen woning wordt uitgebreid naar dit perceel.

  • 22

    Stakenbergweg 80a: dit bijbehorend bouwwerk krijgt een aanduiding ‘afwijkende maatvoering’.

  • 23

    Stakenbergweg 105: voor dit perceel is een wijzigingsplanprocedure doorlopen, waarbij het plan onherroepelijk is geworden. Het onherroepelijke plan wordt opgenomen.

  • 24

    Stakenbergweg 220: voor dit perceel is een omgevingsvergunning verleend. Deze wordt overgenomen.

  • 25

    Varelseweg 102a: op dit perceel was in het ontwerpplan een aanduiding opgenomen ten behoeve van een boogschietbaan en kantine. Nu wordt ook een maximumaantal m2 opgenomen van 400.

  • 26

    Veelhorsterweg 7: dit plan wordt buiten de planbegrenzing gehouden vanwege een lopende bestemmingsplanprocedure op dit perceel.

     

Daarnaast heeft de raad een aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht:

  • 1.

    Afwijking woningsplitsing: wat oppervlakte aan bijbehorende bouwwerken betreft, wordt voor kleine woningen (specifieke bouwaanduiding – afwijkende maatvoering) aangesloten bij de mogelijkheden zoals die gelden bij een reguliere woonbestemming.

  • 2.

    Paardenbakken buiten het bestemmingsvlak bij een agrarisch bedrijf: het uitgangspunt blijft dat de paardenbak binnen het agrarisch bouwperceel moet liggen. Onder voorwaarden kan echter via een afwijkingsprocedure worden meegewerkt aan een buiten het agrarisch bouwperceel gelegen paardenbak.

  • 3.

    Kappersbedrijven in het buitengebied: de regels worden gewijzigd zodat enkel de gebruiker van het desbetreffende perceel de activiteit mag uitvoeren. Daartoe wordt artikel 1.61 ‘Kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten’ gewijzigd.

  • 4.

    Radarzonering: de toelichting wordt gewijzigd, waarbij de artikelen 2.4, 2.5 en 2.6 van de Regeling algemene regels ruimtelijke ordening en artikel 2.6.9 van het Besluit algemene regels ruimtelijke ordening worden opgenomen, inclusief twee kaartjes.

     

Met ingang van donderdag 3 september 2020 kan gedurende zes weken tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de gemeente Nunspeet, telefoonnummer (0341) 25 99 11.

]

Naar boven