Ontwerpwijzigingsplan Joure – Geert Knolweg 52,Gemeente De Fryske Marren, ter inzage.

Logo De Fryske Marren

 

 

 

Met ingang van 31 augustus 2020 ligt gedurende 6 weken het ontwerpwijzigingsplan ‘Joure-Geert Knolweg 52’ in het kader van de vaststellingsprocedure voor iedereen ter inzage.

 

 

Plangebied

Het plangebied ligt ten zuiden van het perceel Geert Knolweg 52b te Joure.

 

Doel

Aan de Geert Knolweg 52b te Joure is een LPG tankstation aanwezig. De afleverzuil bevindt zich langs de weg. Achterop het perceel bevindt zich de opslagtank met het vulpunt. Rondom het vulpunt geldt volgens het bestemmingsplan Joure Zuid (2012) nog een veiligheidscontour van 45 meter. Volgens het Besluit externe veiligheid inrichtingen en Regeling externe veiligheid inrichtingen geldt thans een contour met een straal van 35 meter voor het vulpunt. De actuele veiligheidscontour van 35 meter kan worden vastgelegd via de in het bestemmingsplan opgenomen wijzigingsbevoegdheid..

 

Waar ter inzage

 

Het ontwerpwijzigingsplan kunt u inzien bij:

• de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Daarnaast is informatie over het ontwerpwijzigingsplan te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Het ontwerpwijzigingsplan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatie nummer voor het ontwerpwijzigingsplan is NL.IMRO.1940.BWJRE20GTKNOLWEG52-ON01.

 

Reageren

In de periode waarin het ontwerpwijzigingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze hierover indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen.

• Schriftelijk. Schrijf een brief aan burgemeester en wethouders van De Fryske Marren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

– ontwerpwijzigingsplan Joure-Geert Knolweg 52;

– waarom u een zienswijze indient

– de datum

– uw naam en adres

– uw handtekening

• Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Burgemeester en wethouders nemen een besluit over de vaststelling van het wijzigingsplan, waarbij ingediende zienswijzen worden betrokken.

 

Joure, 28 augustus 2020

 

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren.

 

 

 

Naar boven