Wijzigingsplan ontwerp, Kempkensberg 4 Ysselsteyn

Logo Venray

 

 

 

 

 

Burgemeester en wethouders van Venray maken, gelet op artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, de ter inzage legging bekend van het ontwerp van het wijzigingsplan:

- Kempkensberg 4 Ysselsteyn (NL.IMRO.0984.WBP20001-on01)

Burgemeester en wethouders maken daarnaast, op grond van artikel 7.19 van de Wet milieubeheer, tevens bekend dat een besluit is genomen dat geen milieueffectrapport of milieueffectbeoordelingsrapport hoeft te worden opgesteld voor de ontwikkeling zoals opgenomen in het ontwerp wijzigingsplan.

Het ontwerpplan heeft betrekking op het uitbreiden van het agrarisch bouwvlak voor een intensieve veehouderij ten behoeve van het realiseren van nieuwe stallen op de locatie Kempkensberg 4 in Ysselsteyn. Het gaat om de percelen kadastraal bekend gemeente Venray, sectie Y, nummers 50 en 51. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze ontwikkeling is uitgevoerd blijkt dat er geen significantie nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport dan wel milieueffectbeoordelingsrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Het ontwerpplan en het m.e.r.-beoordelingsbesluit liggen van 28 augustus tot en met 8 oktober 2020 ter inzage. De stukken kunt u digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De papieren stukken kunt u alleen op afspraak inzien in het gemeentehuis.

Voor meer informatie en om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen met het klantcontactcentrum via telefoonnummer 0478-52 33 33.

Binnen de genoemde termijn zijn het ontwerp wijzigingsplan en de hier bijbehorende stukken daarnaast beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.venray.nl/ter-inzage-liggende-stukken vindt u de directe link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Venray, Postbus 500, 5800 AM Venray. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het klantencontactcenter. Naast de mogelijkheid om schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen in te dienen, is het ook mogelijk dit digitaal te doen. U kunt hiervoor naar www.venray.nl/melding-klacht-bezwaar-en-zienswijze.

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de procedure van de wijziging van het bestemmingsplan.

 

Venray, d.d. 27 augustus 2020

Naar boven