Gemeente Heusden - Ontwerpbestemmingsplan Onsenoortsestraat eo Nieuwkuijk en ontwerpomgevingsvergunning (gecoördineerde voorbereiding)

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat zij heeft ingestemd met het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Onsenoortsestraat eo Nieuwkuijk’ (NL.IMRO.0797.BPonsenoortsestr-ON01) en het daarmee samenhangende ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning voor de activiteiten ‘bouwen’.

Het plangebied ligt in Nieuwkuijk en betreft het perceel Nieuwkuijksestraat 1 en de percelen aan de Onsenoortsestraat (kadastraal bekend als 5119 en 6189, zie bijlage Plangebied).

Het doel van het plan is het realiseren van twee vrijstaande seniorenwoningen aan de Onsenoortsestraat in Nieuwkuijk en het wijzigen van de bedrijfsbestemming van Nieuwkuijksestraat 1 in een woonbestemming.

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het vierde kwartaal van 2020 met daaraan aansluitend de verlening van de omgevingsvergunning.

Coördinatieregeling

Op verzoek van de initiatiefnemer is besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij om het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor het bouwen. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Inzage

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 augustus 2020 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van de ontwerpbesluiten is raadpleegbaar via www.heusden.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze indienen bij de raad van Heusden (bestemmingsplan) of het college van Heusden (omgevingsvergunning). Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de raad/het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inwoners/bouwen-wonen/bestemmingsplannen; inloggen met uw DigiD). Graag bij uw schriftelijke reactie op het bestemmingsplan zaaknummer 635331 en bij uw schriftelijke reactie op de omgevingsvergunning zaaknummer 618204 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wil u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met John Burgs (bestemmingsplan) of Theo de Kleijn (omgevingsvergunning) via telefoonnummer (073) 513 17 89.

https://www.heusden.nl/Digitale_balie/E_Formulieren/Zienswijze_indienen_op_een_ontwerpbesluit_of_ontwerp_van_een_bestemmings_plan

Naar boven