Ontwerp uitwerkingsplan 1e uitwerking Grasrijk (Hooglanden) en ontwerp vaststelling hogere grenswaarden

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 27 augustus 2020 het ontwerp van het uitwerkingsplan 1e uitwerking Grasrijk (Hooglanden) ter inzage ligt. Dit uitwerkingsplan voorziet in de bouw van 56 woningen. Het plangebied wordt begrenst door de Meerhovendreef aan de zuidzijde, de Nieuwe Sliffertsestraat aan de oostzijde, de Graslook aan de noordzijde en de Grasbloem aan de westzijde.

Tevens zijn burgemeester en wethouders van plan om hogere waarden vast te stellen voor het gebied. Uit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting voor nieuwe ontwikkelingen in dit gebied te hoog is. Volgens de Wet geluidhinder is het mogelijk om een besluit te nemen dat een hogere geluidbelasting toestaat.

Inzage

Het ontwerp van het uitwerkingsplan 1e uitwerking Grasrijk (Hooglanden) en het ontwerp van het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met ingang van donderdag 27 augustus 2020 tot en met woensdag 7 oktober 2020 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadhuis), Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het uitwerkingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80390-0201 

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html.

Zienswijze

Tijdens de genoemde termijn is het voor belanghebbenden mogelijk om een zienswijze in te dienen op het uitwerkingsplan of op het voorgenomen besluit tot vaststellen van de hogere grenswaarden. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen deze betrekking heeft.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen (uitsluitend telefonisch vanwege het Coronavirus) dan dient u vóór 24 september 2020 een afspraak te maken met Inge Verbunt , telefoonnummer (040) 238 26 70.

Eindhoven 26 augustus 2020

Naar boven