Ontwerpbestemmingsplan ‘Natuurbegraafplaats Zomerlanden’ ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Natuurbegraafplaats Zomerlanden’ met bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van een natuurbegraafplaats in een deel van het Mollebos in de polder Buitenzomerlanden bij Heinenoord.

Het plangebied heeft in het geldende bestemmingsplan ‘Landelijk gebied Binnenmaas’ de bestemming ‘natuur’. Met dit (ontwerp)bestemmingsplan wordt het realiseren van een natuurbegraafplaats en een voorziening voor lichte horeca mogelijk gemaakt.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en alle bijlagen liggen met ingang van 29 augustus 2020 tot en met 9 oktober 2020 ter inzage. U kunt de stukken bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1963.BPnatuurbegrHND20-ON01).

Wanneer u de stukken in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met Krista Lorsheijd of een andere medewerker van het Team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186 of per e-mail, krista.lorsheijd@gemeentehw.nl.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u indienen bij:

Raad van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Natuurbegraafplaats Zomerlanden’.

Anterieure overeenkomst

Voor dit plan is een anterieure overeenkomst gesloten op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening. In de anterieure overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over het gemeentelijk kostenverhaal, planschade en de aanleg van nutsvoorzieningen.

Een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst kunt u van 29 augustus 2020 tot en met 9 oktober 2020 inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1963.BPnatuurbegrHND20-ON01).

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren op grond van de Algemene wet bestuursrecht of de Wet ruimtelijke ordening worden ingediend.

Vragen?

Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u terecht bij Krista Lorsheijd, of een van onze medewerkers van het Team Omgeving, via 14 0186 of via e-mail, krista.lorsheijd@gemeentehw.nl.

Naar boven