Gemeente Amstelveen – Ontwerpbestemmingsplan ‘Herziening Amstelveen Zuid-Oost 2015 – Landtong’

Logo Amstelveen

Z-17- 059011

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan 'Herziening Amstelveen Zuid-Oost 2015 - Landtong' ter inzage wordt gelegd met ingang van 3 september tot en met 14 oktober 2020.

Bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen in het zuidoosten van Amstelveen in de wijk Groenelaan, tussen winkelcentrum Groenhof en de Bovenkerkerpolder, aan de straten Landtong en Kringloop. Het bestemmingsplan voorziet in een herstructurering en transformatie van het plangebied. De directe aanleiding voor dit initiatief komt voort uit de wens om het vijftig jaar oude scholencluster, gelegen aan de Landtong, te vernieuwen. De bebouwing wordt geamoveerd en hiervoor in de plaats wordt één gebouw gerealiseerd, waarin de scholen, de gymzaal en de kinderopvang één onderdak vinden. Deze clustering van functies geeft aanleiding om de inrichting van het gebied te verbeteren, de (groene) speelfuncties te behouden en in de vrijkomende ruimte aanvullend maximaal 160 woningen te realiseren.

Crisis- en herstelwet

Het ontwerpbestemmingsplan valt onder categorie 3.1 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet (Chw). Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken ter inzage van 3 september tot en met 14 oktober 2020.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

  • -

    in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0362.13F-OW01 en

  • -

    via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0362.ropubliceer.nl/;

  • -

    in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; in verband met de beperkende maatregelen ten gevolge van het coronavirus, dient voor inzage eerst telefonisch een afspraak te worden gemaakt via (020) 540 49 11.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen, onder vermelding van kenmerk Z-17-059011, uw naam, adres en woonplaats, naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen of digitaal via fu-so@amstelveen.nl. Eventueel kunt u uw reactie mondeling naar voren brengen. Hiervoor kunt u via het centrale nummer (020) 540 4911 een afspraak maken.

Ontwerp beeldkwaliteitsplan

Ten slotte maken burgemeester en wethouders, ingevolge het bepaalde in de gemeentelijke Participatie- en inspraakverordening, bekend dat inspraak wordt verleend op het Beeldkwaliteitsplan Landtong (bijlage 1 bij de toelichting op het ontwerpbestemmingsplan). Dit plan doet onder andere uitspraken over de verschijningsvorm, kleurstellingen en materialisering van de nieuwe bebouwing binnen het bestemmingsplan. Beoogd wordt om de gewenste uitstraling in sfeer en karakter van de Landtong veilig te stellen door het geven van richtlijnen voor de typologie van de nieuwe bebouwing en voor de inrichting van de buitenruimte.

Gedurende de termijn van terinzageligging van het bestemmingsplan, kan een ieder een inspraakreactie betreffende het beeldkwaliteitsplan schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen of digitaal via fu-so@amstelveen.nl onder vermelding van ‘Beeldkwaliteitsplan Landtong’ en uw naam, adres en woonplaats.

Naar boven