Ontwerpbestemmingsplan “Molenveld 2020”

Logo Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan:

“Molenveld 2020”

Het bestemmingsplan "Molenveld 2020" legt de bestaande (planologische) situatie vast van een aantal ruimtelijk-functionele ontwikkelingen die in de loop der tijd hebben plaatsgevonden in met name het zuidelijke en oostelijke deel van het huidige bedrijventerrein.

Het betreft gronden waarop reeds vergunde bedrijvigheid aanwezig is (onder meer de bedrijfssituatie van Cleanergy) dan wel nieuwe bedrijfsmatige ontwikkelingen zijn voorzien c.q. zijn gerealiseerd. Tevens bevat het deels nog braakliggende te ontwikkelen bedrijfsgrond en een al ingerichte groenzone met watergang aan de zuidzijde van het bedrijventerrein.

Beoogd wordt op de bestaande locatie en de locaties van Cleanergy en Cobemi de gezamenlijke (beoogde) bedrijfsactiviteiten van Wouters Recycling te huisvesten, bestaande uit:

 

  • 1.

    de houtverwerkingsactiviteiten, de opslag van materiaal en werkplaats;

  • 2.

    de puin- en bouwstof recycling (op het voormalige Cleanergy perceel);

  • 3.

    de warmtecentrale (op een deel van het voormalige Cobemi perceel).

Tevens wordt in dit plan geanticipeerd op een eventuele verdere bedrijfsuitbreiding van Wouters Recycling. Op de gronden waar nu de gemeentewerf is gehuisvest alsmede de thans openbare weg Straatscheveld is daarom een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om te kunnen voorzien in een actueel planologisch regime passend bij de bedrijfsactiviteiten van Wouters Recycling.  

Het ontwerp bestemmingsplan “Molenveld 2020”, ligt met ingang van 25 augustus 2020 voor de duur van zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Klantencontactcentrum, Brink 3 te Sint Anthonis. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook te raadplegen op www.sintanthonis.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

In verband met de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus is het alleen mogelijk om na een telefonische afspraak de stukken op het gemeentehuis in te zien.  Gedurende genoemde termijn is eenieder gerechtigd mondeling en schriftelijk zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken bij de gemeenteraad, Postbus 40, 5845 ZG SINT ANTHONIS. Indien u mondeling wilt inspreken, dan kunt u zich wenden tot de heer G. Kusters, telefoonnummer (0485) 208 197. 

Sint Anthonis, 24 augustus 2020

Naar boven