Ontwerp Beeldkwaliteitsplan Akkerlanen

Logo Waalwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waalwijk maken overeenkomstig artikel 12 lid 4 van de Woningwet bekend dat het ontwerp beeldkwaliteitsplan “Akkerlanen” ter inzage ligt.

De raad van Waalwijk heeft op 2 juli 2020 het bestemmingsplan “Akkerlanen” en exploitatieplan “Akkerlanen” vastgesteld. Het college van Waalwijk wil dat de bebouwing in Akkerlanen een samenhangend geheel vormt dat bijdraagt aan het unieke karakter van Akkerlanen. Hiertoe acht zij het wenselijk dat naast een bestemmingsplan en exploitatieplan tevens een ontwerp beeldkwaliteitsplan vastgesteld wordt. Dit plan legt de uitgangspunten voor architectuur en stedenbouw vast voor zowel de projectmatige woningbouw als de particuliere bouwkavels in Akkerlanen. Het plan dient als inspiratiebron voor architecten en toetsingskader voor de welstandscommissie.

Inzien

Het ontwerp beeldkwaliteitsplan ligt met ingang van donderdag 27 augustus 2020 gedurende 6 weken tijdens openingstijden (ma. t/m vr.: 8.30-17.00 uur en op di.- en do. avond: 18.00-20.00 uur) voor eenieder ter inzage bij de receptie van het stadhuis van Waalwijk, Taxandriaweg 6, ingang Winterdijk. (Tijdens avondopenstelling zijn inhoudelijk bij de het plan betrokken medewerkers niet aanwezig). Tevens kan het ontwerp beeldkwaliteitsplan worden bekeken via de pagina “ruimtelijke plannen in procedure” op de website van de gemeente Waalwijk: www.waalwijk.nl.

Zienswijze

Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen ingezetenen van Waalwijk en belanghebbenden een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen. Deze zienswijze dient uw naam, adres, motivatie, datum en een handtekening te bevatten. De schriftelijke zienswijze dient u te richten aan de gemeenteraad van de gemeente Waalwijk, postbus 10150, 5140 GB Waalwijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J. van der Heijden, projectleider Akkerlanen, via het telefoonnummer 0416 683858.

Vervolg

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het plan. Ingediende zienswijzen zullen bij de besluitvorming worden betrokken. Na vaststelling vormt het beeldkwaliteitsplan een aanvulling op de Welstandsnota van de gemeente Waalwijk.

Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen, zal iedereen die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht. Er is geen mogelijkheid tot het indienen van een bezwaar- of beroepschrift tegen het vaststellingsbesluit. Het beeldkwaliteitsplan treedt derhalve na bekendmaking van de vaststelling inwerking.

Informatie

Voor meer informatie over het ontwerp beeldkwaliteitsplan kunt u contact opnemen met: de heer J. van der Heijden via telefoonnummer 0416-683858 of via e-mail: jvdheijden@waalwijk.nl.

Naar boven