Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Strijp, Gestel, Stratum binnen de Ring en Bloemenbuurt-Zuid 2020

Logo Eindhoven

Bij de sector Ruimtelijke Expertise wordt momenteel het bestemmingsplan Strijp, Gestel, Stratum binnen de Ring en Bloemenbuurt-Zuid 2020 voorbereid.

Dit nieuwe bestemmingsplan is vooral gericht op actualisering en niet op nieuwe stedelijke ontwikkelingen. Actualisering betekent dat uitgegaan is van de huidige situatie en rekening is gehouden met het meest recente ruimtelijk relevant beleid, wet- en regelgeving en rechterlijke uitspraken daarover.

Het plangebied wordt in grote lijnen begrensd door:

  • 1.

    noordzijde: vanaf de kruising Piuslaan en Geldropseweg, en via de St. Jorislaan, Dr. Schaepmanlaan, Edenstraat, Mauritsstraat tot de kruising met Vonderweg en Mathildelaan. Het Philipsstadion tot de De Jonghlaan behoort eveneens bij het plangebied, tot de kruising met de Frederiklaan. De plangrens loopt in oostelijke richting door via de Frederiklaan tot de kruising met de Johannastraat. Daarna wordt het plangebied in zuidwestelijke richting begrenst door de Strijpsestraat, St. Severiusstraat, Schouwbroekseweg, wederom Strijpsestraat en Schootsestraat tot de Cederlaan.

  • 2.

    zuid-, west- en oostzijde: de Ring vanaf de kruising met de Schootsestraat in het westen tot de kruising met de Geldropseweg in het oosten. Ook behoren enkele straten ten zuiden van de Leostraat tot het plangebied. Dit betreffen de straten Irislaan, Dahlialaan, Anjelierstraat (gedeeltelijk), Violierstraat (gedeeltelijk), Varenstraat, Seringenstraat (gedeeltelijk) en Roostenlaan (gedeeltelijk).

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan Strijp, Gestel, Stratum binnen de Ring en Bloemenbuurt-Zuid 2020 ligt met ingang van donderdag 27 augustus 2020 tot en met woensdag 7 oktober 2020 voor iedereen ter inzage. U kunt het voorontwerp inzien bij het Inwonersplein in het stadhuis, Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast kunt u het voorontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80350-0201

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html

Mening

Tijdens de genoemde termijn hebt u de mogelijk om een mening (zienswijze) over het voorontwerp kenbaar te maken. Dit kan digitaal en schriftelijk.

Digitaal kunt u uw mening kenbaar maken door deze te sturen naar het volgende e-mailadres: bestemmingsplannen@eindhoven.nl. U wordt verzocht in uw reactie uitdrukkelijk te vermelden dat die betrekking heeft op het ‘voorontwerpbestemmingsplan ‘Strijp, Gestel, Stratum binnen de Ring en Bloemenbuurt-Zuid 2020’. Vermeld ook uw naam en adres.

Een schriftelijke mening kunt u sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Ontvangen meningen zullen worden betrokken bij de advisering aan het college van burgemeester en wethouders.

Eindhoven 26 augustus 2020

Naar boven