Vooraankondiging bestemmingsplannen Halderberge

Logo Halderberge

 

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor een aantal locaties.

 

Oudenbosch, Nattestraat 8

Directe aanleiding voor een bestemmingsplan is de ontwikkelvisie van een initiatiefnemer om kleinschalige verblijfsrecreatie te realiseren. Een deel van de ontwikkelingen past niet rechtstreeks binnen de bouw- en gebruiksmogelijkheden van het vigerende bestemmingsplan. Derhalve dient de bestemming te worden herzien.

 

Oudenbosch, Bornhemweg ong. naast nr. 129a

Aanleiding van het bestemmingsplan is het voornemen van de gemeente om langs de noordelijke dorpsrand van Oudenbosch enkele groenblauwe maatregelen te treffen, de recreatieve waarde ter plaatse te versterken en de noordelijke dorpsrand kwalitatief af te ronden. Binnen het plangebied wordt beoogd 18 ruimte-voor-ruimtekavels te realiseren.

Het bestemmingsplan houdt mede in het voorgenomen verzoek aan Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant om de begrenzing van het werkingsgebied ‘Verstedelijking Afweegbaar’ te wijzigen op basis van artikel 5.3 Interim Omgevingsverordening, een en ander gelet op artikel 6.2 van de genoemde provinciale verordening.

 

Oud Gastel, Dorpsstraat 37

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan aan de Dorpsstraat 37 in Oud Gastel is het voornemen om in totaal 12 grondgebonden woningen te realiseren, daar waar de geldende bouw- en gebruiksregels dit niet toestaan.

 

Hoeven, Bovenstraat 43 en 45

Aanleiding voor het bestemmingsplan is het voornemen om de bestaande woning met huisnummer 43 te splitsen. Naast de bestaande woning kan dan een extra vrijstaande woning worden gerealiseerd.

 

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen.

Wanneer het ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd voor een ieder ten behoeve van het indienen van zienswijzen. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in de Halderbergse Bode, de Staatscourant en langs elektronische weg (www.ruimtelijkeplannen.nl).

 

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met het team Ontwikkeling van de gemeente Halderberge, mw. M. Vereecken.

 

Oudenbosch, 26 augustus 2020

 

Naar boven