Ontwerpbestemmingsplan ‘Woningen Serooskerkseweg – Stoofweg’ en Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Schouwen-Duiveland

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het “Ontwerpbestemmingsplan Woningen Serooskerkseweg – Stoofweg”, met identificatienummer NL.IMRO.1676.00258BphBU-ON01 én het “Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder Serooskerkseweg 19 en 21, te Serooskerke”, van 24 augustus 2020 tot en met 5 oktober 2020 ter inzage liggen.

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken liggen in deze periode ter inzage in de leesruimte van het gemeentehuis. Deze kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis inzien: daarvoor dient u eerst via de receptie een afspraak te maken. Ook kunt u een pdf-versie van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit aanvragen via de gemeentelijke website https://www.schouwen-duiveland.nl/bestuur-en-organisatie/vraag-aan-de-gemeente.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan biedt een planologisch kader voor de realisering van twee woonkavels voor vrijstaande woningen en bijbehorende bijgebouwen ter plaatse van de voormalige minicamping Kreekzicht, aan de Serooskerkseweg 19-21 te Serooskerke. Het realiseren van deze woningen is uitsluitend toegestaan onder voorwaarden van een gedegen landschappelijke inpassing op basis van een landschapsplan én sloop van de (in verval geraakte) oorspronkelijke bebouwing (twee woningen en schuren). Tevens wordt in dit plan de voormalige minicamping wegbestemd. Een beeldkwaliteitsplan maakt integraal onderdeel uit van dit bestemmingsplan.

Ontwerpbesluit hogere waarde

De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting aan de gevels van woningen bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 48 dB. Uit het akoestisch onderzoek, onderdeel uitmakend van het (ontwerp)bestemmingsplan, naar de geluidbelasting op de nieuw te bouwen woningen, blijkt dat de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van 48 dB wordt overschreden als gevolg van het wegverkeer op de Serooskerkseweg. Maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting zijn niet mogelijk of doelmatig. De maximale grenswaarde van 58 dB wordt niet overschreden. Gelet hierop moet op grond van de Wet geluidhinder het college van burgemeester en wethouders een hogere grenswaarde voor het wegverkeerslawaai vaststellen voor de te bouwen woningen Serooskerkseweg 19 en 21 te Serooskerke van maximaal 53dB respectievelijk 55 dB.

Reageren

Van 24 augustus 2020 tot en met 5 oktober 2020 kan iedereen een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan digitaal via de gemeentelijke website en schriftelijk per post. Per e-mail is dit niet mogelijk. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de Gemeenteraad van Schouwen-Duiveland, Postbus 5555, 4300 JA Zierikzee.

Gedurende deze periode kunt u daarbij desgewenst ook uw zienswijze indienen op het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder. Wilt u een zienswijze indienen op dit ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Ook dat kan: dan dient u die te richten aan ons college van burgemeester en wethouders, met dezelfde contactgegevens.

Binnen 12 weken na afloop van de inzageperiode zal de gemeenteraad, met inachtneming van eventuele ingediende zienswijzen, een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na vaststelling volgt opnieuw een ter inzage legging van het bestemmingsplan en de mogelijkheid om beroep in te stellen.

 

Zierikzee, 21 augustus 2020

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven