Voorontwerp bestemmingsplan ‘Kom St. Willebrord’

Logo Rucphen

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken bekend dat er een bestemmingsplan voor de kom van St. Willebrord wordt voorbereid.

Inhoud in het kort

Het bestemmingsplan ‘Kom St. Willebrord’ voorziet in een vernieuwde regeling voor St. Willebrord. De bestemmingen uit het huidige bestemmingsplan zijn overgenomen. Daarnaast zijn doorlopen procedures verwerkt. Het voorontwerp bestemmingsplan is een eerste stap om te komen tot een nieuw bestemmingsplan.

Wilt u meer weten over dit plan?

Vanaf 20 augustus tot en met 30 september 2020 kunt u het voorontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken bekijken. U vindt het voorontwerp bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kiest u via ‘plannen zoeken’ voor planidentificatie NL.IMRO.0840.2584M0001-VO01 of u zoekt naar het gewenste adres en vraagt daarvan de bestemmingsplaninformatie op. U kunt het voorontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken ook bekijken in het gemeentehuis, tijdens openingstijden. In verband met de coronamaatregelen is het gemeentehuis enkel op afspraak geopend (0165-349500).

Bent u het niet eens met het voorontwerp bestemmingsplan?

Dan kunt u dat van 20 augustus tot en met 30 september 2020 aangeven door een gemotiveerde schriftelijke of mondelinge inspraakreactie. De schriftelijke reactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Als u een mondelinge reactie wilt geven, kunt u dit doen na het maken van een afspraak (0165-349500).

B ijeenkomst in het gemeentehuis

Door de coronacrisis is het niet wenselijk om met grote groepen mensen bij elkaar te komen. Om toch de mogelijkheid te geven met ons over de stukken te spreken, organiseren we 2 momenten waarop we u op een veilige manier kunnen ontvangen.

Deze momenten houden we in de raadszaal van het gemeentehuis op woensdag 2 september 2020 van:

  • 1.

    14.00 – 15.30 uur

  • 2.

    19.00 – 20.30 uur

    U kunt zich tot en met 31 augustus aanmelden voor één van deze tijdsblokken via het algemene nummer 0165-349500.

Vooruitblik procedure

Nadat de inspraak- en overlegprocedure is afgelopen, behandelen wij alle ingekomen reacties. Als het nodig is, passen wij het bestemmingsplan hierop aan. Alle reacties worden in ieder geval schriftelijk door ons beantwoord. Daarna leggen we het ontwerpbestemmingsplan ter inzage . Iedereen krijgt dan, wederom, de gelegenheid om een zienswijze in te brengen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Na deze periode neemt de gemeenteraad een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven