Gemeente West Betuwe - ontwerp bestemmingsplan “Welkoop Geldermalsen” en ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het bouwen van het winkelpand ter inzage - Geldermalsen

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 20 augustus 2020 ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.30 Wro, voor zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Welkoop Geldermalsen, West Betuwe” en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het bouwen van het winkelpand ter inzage.

Toelichting op de planstukken.

Aan de Rijnstraat 10 te Geldermalsen is de Welkoop Geldermalsen gevestigd. Omdat deze winkel door transformatie van de omgeving midden in een woongebied komt te liggen en vanwege de beperkte omvang van het terrein, heeft Welkoop aangegeven graag naar een meer efficiënt in te richten en beter bereikbare locatie te willen verplaatsen. Deze locatie ligt recht tegenover multifunctionele centrum De Pluk.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de bouw van een winkel van 1179 BVO mogelijk op de locatie ten westen van de Rijksstraatweg, in de zgn. schakelzone, centraal in de kern Geldermalsen.

Het plangebied is een braakliggend terrein. Het plangebied heeft tussentijds een tijdelijke invulling gehad. Het plangebied heeft nu de bestemming Agrarisch - Dorpsgebied, dit biedt geen mogelijkheden om het huidige plan te realiseren. Om die reden komt er een bestemming ’detailhandel-perifeer’. Binnen die bestemming komen de aanduidingen “tuincentrum”, “specifieke vorm van detailhandel – vuurwerkopslag” en “parkeerterrein”. Aan de wegzijde komt de bestemming groen.

Voor de huidige locatie wordt het vigerende bestemmingsplan gehandhaafd, dit met uitzondering van de mogelijkheid om een tuincentrum te vestigen. Het uiteindelijke doel is om de vrijkomende locatie te betrekken bij de transformatie van het industrieterrein langs de Linge naar een woongebied. Hiervoor wordt op een later moment een aparte planologische procedure gevoerd.

Omdat voor dit project artikel 3.30, lid1, Wro de coördinatieregelen van toepassing is, worden alle besluiten die betrekking hebben op dit project gelijktijdig genomen en gelijktijdig ter inzage gelegd.

Raadplegen planstukken.

Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan heeft het plan-identificatienummer: NL.IMRO.1960.GDMRijksstrweg41A-OW01.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis te Geldermalsen (adres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen). De stukken voor het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kunt u inzien via het maken van een afspraak met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt de ODR via telefoonnummer (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

Reageren.

Gedurende de termijn van terinzageleggingen (t/m woensdag 30 september 2020) kan een ieder schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven, dan dient u hiervoor uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken via Team Leefomgeving: telefoonnummer (0345) 728802. (Alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven