Ontwerpbestemmingsplan ‘Ter Borchlaan 1’ ter inzage

Logo Groningen

Het plan

Voor het perceel Ter Borchlaan 1 te Groningen is een ontwerpbestemmingsplan ‘Ter Borchlaan 1’ gemaakt. Het plan voorziet in vervangende nieuwbouw met dien verstande dat het bestaande voorhuis zal worden behouden. Het planvoornemen betreft het realiseren van 2 bouwvolumes waarbinnen de 12 appartementen en het bestaande voorhuis (totaal 13 woningen) zullen worden gerealiseerd / opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp, dat voor inspraak ter inzage heeft gelegen van 24 oktober tot en met 20 november 2019. Dit betreft o.a. diverse aanpassingen/aanvullingen in de toelichting, het opnemen van de bestemming ‘waarde – cultuurhistorie’ met de aanduiding karakteristiek object voor het voorhuis en het schrappen van de bestemming ‘verkeer’.

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 20 augustus tot en met 30 september 2020 gedurende zes weken ter inzage ten behoeve van het indienen van zienswijzen. U kunt de stukken op drie manieren inzien:

- als pdf-bestand op de gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen;

- digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl; het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP614TerBorchlaan1-ow01;

- bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1 op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, uitsluitend op afspraak via https://afspraken.groningen.nl/date-and-time. LET OP: in verband met de coronacrisis is er vooralsnog GEEN vrije inloop. U kunt bij het Loket ook exemplaren van het bestemmingsplan bestellen tegen betaling.

Zienswijze indienen

Met ingang van 20 augustus tot en met 30 september 2020 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpplan indienen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.

U kunt ook via de website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen een zienswijze indienen. Dit kan uitsluitend door gebruik te maken van het webformulier dat u vindt onder ‘Online zienswijze indienen’ bij het bestemmingsplan. U krijgt direct een bevestiging van ontvangst.

Als u mondeling een zienswijze wilt indienen dan kunt u een afspraak maken met Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, tel. (050) 367 8016.

Gemeente Groningen, 19 augustus 2020

Naar boven