Ontwerpbestemmingsplan Koopse Glorie, Boskoop en ontwerp beeldkwaliteitsplan Azalealaan

Logo Alphen aan den Rijn

 

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Alphen aan den Rijn maakt bekend dat op 21 juli 2020 het ontwerpbestemmingsplan ‘Koopse Glorie, Boskoop’ is vastgesteld. Dit is naar aanleiding van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht.

Dit bestemmingsplan maakt de realisatie van een woongebied met maximaal 68 woningen mogelijk in het verlengde van de Azalealaan in Boskoop. Tevens is het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Azalealaan’ vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Het bestemmingsplan betreft de gronden van de voormalige Rijks Middelbare Tuinbouwschool (RMTS) in het verlengde van de Azalealaan in Boskoop. Doel van het bestemmingsplan is om op die locatie de herontwikkeling naar een woongebied met maximaal 68 woningen planologisch mogelijk te maken. Het plangebied wordt onderverdeeld in verschillende eilanden die bereikbaar zijn via bruggetjes, en sluit hiermee aan bij de typische omgeving van Boskoop. Op een van de eilanden komt een buurttuin.

In het beeldkwaliteitsplan worden de gewenste beeldkwaliteit beschreven en de te hanteren welstandscriteria voor de woningen en overige voorzieningen. Het gaat hierbij om de beoogde ruimtelijke kwaliteit en architectuur van de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte. Het beeldkwaliteitsplan zal gaan gelden als aanvulling op de welstandsnota.

 

Wanneer en waar kunt u de plannen inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0484.BKkoopseglorie-ON01, de bijbehorende stukken en het ontwerp beeldkwaliteitsplan liggen vanaf donderdag 20 augustus 2020 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 30 september 2020) ter inzage bij de ontvangstbalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, waaronder het ontwerp beeldkwaliteitsplan, ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.BKkoopseglorie-ON01.

 

Reageren

Gedurende de termijn van tervisielegging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerp beeldkwaliteitsplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal kan dat via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te raadplegen via https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier moet u duidelijk aangeven dat het om het ontwerpbestemmingsplan ‘Koopse Glorie, Boskoop’ gaat met zaaknummer 322753.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie moet u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens vermelden en aangeven dat het om het ontwerpbestemmingsplan ‘Koopse Glorie, Boskoop’ gaat met zaaknummer 322753.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement Ruimte van de afdeling Ruimte op telefoonnummer 14 0172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

 

 

Alphen aan den Rijn, 19 augustus 2020

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Naar boven