Gemeente Lopik - ontwerpbesluit Wet geluidhinder Vaststelling hogere grenswaarden

Logo Lopik

Ingevolge artikel 110g van de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouder bekend dat er een ontwerpbesluit Vaststelling hogere grenswaarden o.g.v. de Wet geluidhinder in voorbereiding is.

Het besluit hogere grenswaarden heeft betrekking op het bestemmingsplan “Boveneind Noordzijde 42a en Zuidzijdseweg 158a en Boveneind Noordzijde 76-80” dat op 14 juli 2020 in ontwerp is vastgesteld en vanaf 19 augustus 2020 voor een periode van 6 weken ter inzage ligt.

Dit bestemmingsplan maakt de verplaatsing van twee woonfuncties van het perceel Boveneind Noordzijde 76-80 te Benschop naar Boveneind Noordzijde 42a te Benschop en Zuidzijdseweg 158a te Polsbroek mogelijk. De beoogde ontwikkellocatie nabij Boveneind Noordzijde 42a te Benschop is gelegen binnen de wettelijke onderzoekszone van Boveneind NZ en Boveneind ZZ. Uit onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarden worden overschreden en derhalve op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder een ontheffing dient te worden verleend voor de realisatie van één woonfunctie in bestaande bebouwing nabij Boveneind Noordzijde 42a te Benschop.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit ligt van 12 augustus 2020 tot en met 29 september 2020 voor eenieder ter inzage. U kunt het ontwerpbesluit inzien op het gemeentehuis te Lopik. Hiervoor dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van het team RO via het algemene telefoonnummer 0348 55 99 55.

Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder ‘Inwoners’ en ‘Bouwen en wonen’ en vervolgens onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Landelijk gebied / in procedure’

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerpbesluit Vatstellen hogere grenswaarden Wet geluidhinder gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik. Voor meer informatie over kunt u van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren, contact opnemen met mevrouw L. Kooijman – de Koning, tel. 0348 55 99 55.

 

Naar boven