Uitwerkingsplan “De Markiezaten, Meander fase 2-buurt 2” vastgesteld

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat zij bij besluit van 11 augustus 2020 het uitwerkingsplan “De Markiezaten, Meander fase 2-buurt 2’” met plannummer NL.IMRO.0748.UP207c-0301 ongewijzigd hebben vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied is gelegen ten oosten van de Zuiderdreef, globaal ter hoogte van de aansluitingen met de aan de overzijde gelegen woonstraten Kreukel en Nonnetje. Aan de westzijde grenst de beoogde woonbuurt aan buurt 1 en aan de noordzijde aan bestaand openbaar groen en de Krabbenkreek.

Aanleiding/doel

De ontwikkeling van de woonwijk Markiezaten is planologisch geregeld met een zogeheten globaal bestemmingsplan waarin een uitwerkingsplicht is opgenomen.

Voor het plangebied genaamd “Meander fase 2 – buurt 2” is nu een plan ontwikkeld met 32 grondgebonden woningen, 26 appartementen en de daarbij behorende woonstraten, parkeerplaatsen, een plantsoen en een waterpartij (een deel van de Augustakreek). Het uitwerkingsplan “De Markiezaten, Meander fase 2-buurt 2’” bevat de planologische regeling om deze ontwikkeling mogelijk te maken. 

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 20 augustus 2020 gedurende zes weken (tot en met 30 september 2020) voor een ieder ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het uitwerkingsplan is vanaf dat moment ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0748.UP207c-0301. Daarnaast kunt u terecht op de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl onder ‘Bouwen en wonen’ > ‘Bestemmingsplannen’.

Beroep

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling van beide plannen, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ‘s -Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan beroep worden ingesteld tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Crisis – en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de hiervoor genoemde termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend tevens een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven