Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Het Lint 2015’

Logo Landsmeer

Burgemeester en wethouders van Landsmeer maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat met ingang van 19-8-2020 gedurende zes weken (tot en met 29-9-2020) het vastgestelde bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Het Lint 2015’ voor een ieder ter inzage ligt.

Toelichting

Op 28-5-2020 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Het Lint 2015’ vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen zijn een tweetal wijzigingen aangebracht, zie in dat kader het toelichtingsdocument van het bestemmingsplan en de nota van zienswijzen.

Terinzage

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 19-8-2020 tot en met 29-9-2020 ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.landsmeer.nl. Daarnaast ligt het bestemmingsplan tijdens de openingsuren ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Landsmeer.

Beroep

Gedurende de terinzagetermijn – tot en met 29-9-2020 – kan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking, daartoe dient tevens een verzoek om een voorlopige voorziening te worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • 3.

    een belanghebbende tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Inwerkingtreding 

Het besluit – het bestemmingsplan – treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de hierboven genoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven