Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein de Esch IV’ en ontwerpexploitatieplan ‘De Esch IV’

Logo Staphorst

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat vanaf woensdag 19 augustus 2020 voor een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein de Esch IV’ en het ontwerp-exploitatieplan ‘De Esch IV’ met bijbehorende stukken ter inzage liggen. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in het realiseren van een bedrijventerrein binnen het gebied Achthoevenweg, Oude Achthoevenweg en de J.J. Gorterlaan te Staphorst.

Het ontwerp exploitatieplan voor dit gebied geeft aan op welke wijze het gebied zal worden ingericht met bedrijven, wegen, groen en water en geeft de gemeente een wettelijke basis voor het verhalen van kosten. Het kostenverhaal gaat over de financiële bijdrage die particulieren en bedrijven aan de gemeente betalen voor de aan te leggen infrastructuur (wegen, riolering, groenvoorzieningen, etc.).

Het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp exploitatieplan liggen binnen genoemde termijn voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie Omgevingsplein, Binnenweg 26, 7951 DE te Staphorst. Ook zijn de plannen in pdf-formaat te raadplegen via de website www.staphorst.nl/bekendmakingen, rubriek ‘Bestemmingsplan’. Daarnaast zijn het ontwerp bestemmingsplan en ontwerp exploitatieplan raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de zoekfunctie kunt u de plannen vinden door invoering van het volgende plannummers: NL.IMRO.0180.6102019001-ON01 en NL.IMRO.0180.6142019001-ON01.

De digitale bestanden zijn beschikbaar op:

http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/staphorstplannen/NL.IMRO.0180.6102019001- en http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/staphorstplannen/NL.IMRO.0180.6142019001-.

Op grond van artikel 3:11, lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) worden de economische verkenningen die aan de basis staan van de conclusies dat het plan economisch uitvoerbaar is, niet ter inzage gelegd.

Gelet op de maatregelen van de gemeente Staphorst in relatie tot het Coronavirus zijn de fysieke exemplaren van de stukken, ter inzage bij de publieksbalie Omgevingsplein, enkel in te zien op afspraak. Hiervoor kunt u een afspraak maken via (0522) 467 467.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen over de plannen bij de gemeenteraad van Staphorst. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar: gemeente Staphorst t.a.v. publieksbalie Omgevingsplein, postbus 2, 7950 AA Staphorst. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt, tel. (0522) 46 74 67.

 

 

Naar boven