Ter inzagelegging ontwerp Omgevingsvisie Heemskerk 2040

Logo Heemskerk
  • 1.

    Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heemskerk maken bekend dat de ‘Ontwerpomgevingsvisie Heemskerk 2040’ (NL.IMRO.0396.OVHeemskerk2040-OW01) ter inzage ligt met ingang van 14 augustus 2020 tot en met 24 september 2020.

  • 3.

    Indienen van een zienswijze door een ieder kan bij voorkeur schriftelijk aan het college van B&W van Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 1, 1964 EZ Heemskerk, of per e-mail naar omgevingvisie@heemskerk.nl. Ook mondeling kan een zienswijze worden ingediend. Daartoe kan gedurende werkdagen telefonisch via 14 0251 een afspraak worden gemaakt.

  • 4.

    Onder het motto Duurzaam, Dorps en Vernieuwend geeft de Ontwerpomgevingsvisie Heemskerk 2040 in Deel A beknopt een ontwikkelingsbeeld weer van de leefomgeving voor 2040, met gemeentebrede ambities en vertaling daarvan in de 4 deelgebieden woongebied, centrum, bedrijventerreinen en buitengebied. Een strategische uitvoeringsagenda geeft richting aan verdere uitwerking en prioritering in het instrument Programma’s. Deel B bevat een uitgebreidere toelichting ter onderbouwing van de visie, met zowel thematische als ruimtelijke analyses.

  • 5.

    De Omgevingsvisie wordt opgesteld in de geest van de nieuwe Omgevingswet, die per 1 januari 2022 in werking treedt. Binnen het huidige wettelijke kader van de Wro (art. 2.1) kiest de gemeente ervoor om de Omgevingsvisie feitelijk de Structuurvisie voor Heemskerk te laten zijn.

  • 6.

    De Ontwerpomgevingsvisie is tot stand gekomen na ruim een jaar van diverse gesprekken met bewoners, ondernemers, organisaties en strategische partners.

  • 7.

    Na de periode van ter inzagelegging wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de zienswijzen, waarna de gemeenteraad de Omgevingsvisie zal vaststellen. Ook de vastgestelde omgevingsvisie zal na bekendmaking in te zien zijn op www.ruimtelijkplannen.nl en www.omgevingsvisieheemskerk.nl.

Naar boven