Ter inzage legging gecoördineerd vastgesteld bestemmingsplan ‘Prinses Beatrixlaan en Prins Bernhardlaan fase 1’ en verleende omgevingsvergunning t.b.v. de bouw van 18 woningen aan de Prinses Beatrixlaan en Prins Bernhardlaan te Uithoorn

Logo Uithoorn

Op 19 december 2019 heeft de gemeenteraad van Uithoorn besloten om het bestemmingsplan ‘Prinses Beatrixlaan en Prins Bernhardlaan fase 1’ met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPPrinsesBeatrix1-VG01 ongewijzigd vast te stellen, en hierbij het coördinatiebesluit toe te passen. Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Prinses Beatrixlaan en Prins Bernhardlaan fase 1’ en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van 23 januari 2020 voor een periode van zes weken gezamenlijk ter inzage.

Toelichting

De aanleiding van het opstellen van het bestemmingsplan ‘Prinses Beatrixlaan en Prins Bernhardlaan fase 1’ en het verlenen van de omgevingsvergunning is de nieuwbouw van 18 woningen aan de Prinses Beatrixlaan en de Prins Bernhardlaan.

Coördinatiebesluit

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn gecoördineerd voorbereid zoals bedoeld in het coördinatiebesluit van de gemeenteraad d.d. 31 mei 2018. De gemeenteraad heeft aangegeven dat zij wil dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning samen ter inzage liggen. Beide onderdelen hebben gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht doorlopen. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat de rechtsbescherming gebundeld plaatsvindt. Zie het kopje beroep.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen vanaf donderdag 23 januari 2020 voor een periode van zes weken gezamenlijk ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/ met als kenmerk NL.IMRO.0451.BPPrinsesBeatrix1-VG01.

Daarnaast ligt het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis. De omgevingsvergunning is op afspraak in te zien op het gemeentehuis. Het adres van het gemeentehuis is Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig met zienswijze tot de gemeenteraad hebben gewend, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden en een ieder als het gaat om een wijziging die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp.

Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Uithoorn, 22 januari 2020

Naar boven