Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Vliertuin fase 2

Logo Winterswijk

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk maken bekend dat met ingang van woensdag 12 augustus 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Vliertuin fase 2 in de kern van Winterswijk. Het betreft een bestemmingsplan conform artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening. De volgende wijzigingen zijn, in afwijking van het ontwerp, ten aanzien van het bestemmingsplan ‘Vliertuin fase 2’ aangebracht: Verbeelding: - De vorm van het middelste bouwvlak (7 woningen) is aangepast. Er komt een klein knikje in met twee aanduidingen, waarin de maatvoering is vastgelegd. Binnen deze vlakjes mag tot 10 meter hoog gebouwd worden. Daar buiten mag tot 3 meter hoog (bijgebouwen) worden gebouwd. - De bestemming ‘Verkeer – Verblijfsgebied’ is iets vergroot, zodanig dat het pad achter de woningen van het zuidelijke blok niet in de bestemming ‘Groen’ wordt gerealiseerd. Planregels: - In de bestemming ‘Groen’ is de mogelijkheid tot het realiseren van paden geschrapt. - In de bestemming ‘Wonen’ is het realiseren van paden toegevoegd.

Doel en ligging

Dit bestemmingsplan betreft een herziening van het bestemmingsplan ‘Kom Winterswijk 2011’. Dit plan maakt de bouw van maximaal 4 vrijstaande of half-vrijstaande woningen aan de Vredenseweg en 11 sociale huurwoningen die worden ontsloten via de Vliertstraat mogelijk. Het plangebied is gelegen aan de oostzijde van Winterswijk tussen de Vredenseweg, Acacialaan en de Vlierstraat. De bestemming wordt gewijzigd van ‘Bedrijf’ en ‘Maatschappelijk’ naar de bestemming ‘Wonen’.

Waar ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 19 augustus 2020 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het plan is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0294.BP1904KOVLIERTUIN2-VA01.

Beroep 

Gedurende de beroepstermijn van donderdag 20 augustus 2020 tot en met woensdag 30 september 2020 kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door: 1. Belanghebbenden die tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad; 2. Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen; 3. Een ieder tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 1 oktober 2020. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven