Besluit m.e.r. beoordeling

Logo Olst-Wijhe

Onderwerp

Op 24 februari 2020 hebben wij van het Waterschap Drents Overijsselse Delta een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordelingsplicht, als bedoeld in artikel 7.16, eerste lid van de Wet milieubeheer, ontvangen.

De aanmeldingsnotitie betreft het volgende project:

Het plaatsen van een drijflaagput bij nabezinktank 2;

Het plaatsen van een extra rotor op de beluchtingstank;

Het vervangen van het slibbuffergebouw.

Het voorgenomen project wordt gerealiseerd binnen de rioolwaterzuiveringsinstallatie van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, gelegen aan de Rijksstraatweg 32 te Olst.

Om dit project te realiseren is een omgevingsvergunning beperkte milieutoets (Verder: OBM) op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Verder: Wabo) nodig (artikel 2.1, eerste lid, onder i van de Wabo). Ook moet nog een melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer worden gedaan (artikel 1.10 van het Activiteitenbesluit milieubeheer).

Besluit

Wij besluiten dat er geen milieueffectrapport noodzakelijk is. Er is geen sprake van belangrijke nadelige gevolgen die reden geven voor een milieueffectrapport als bedoeld in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer.

Een afschrift van dit besluit wordt gestuurd aan de wettelijke adviseurs en andere betrokken bestuursorganen.

Mogelijkheid van inzien

Het besluit en de bijbehorende stukken kunt u inzien bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1) van 20 augustus 2020 t/m 30 september 2020. U kunt enkel op afspraak de stukken inzien.

Voorbereidingsbesluit

Dit besluit wordt gezien als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen dit besluit kan alleen bezwaar worden gemaakt door een belanghebbende, die - los van het besluit omgevingsvergunning Wabo - rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen.

Naar boven