Gemeente Beekdaelen - publicatie omgevingsvergunning - realisering van een zonneweide met zonnepanelen - langs de N274 ter hoogte van Schinveld, Beekdaelen

Logo Beekdaelen

Besluit

Burgemeester en wethouders hebben, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: Wabo), besloten om de omgevingsvergunning te verlenen.

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken deel uitmaken van de vergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteit:

  • -

    het bouwen van een bouwwerk. (artikel 2.1 lid 1 onder a van de Wabo)

  • -

    Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan (artikel 2.1 lid 1 onder c van de Wabo)

Procedure

De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in paragraaf 3.3 (uitgebreide procedure) van de Wabo. De aanvraag voor de activiteit bouwen is beoordeeld conform artikel 2.10 en 2.12 van de Wabo. Voorts is de aanvraag getoetst aan het Besluit omgevingsrecht (hierna: Bor) en de Ministeriële regeling omgevingsrecht (hierna: Mor). Gebleken is dat de aanvraag voldoet.

Op 04-07-2019 heeft de gemeenteraad van Beekdaelen een verklaring van geen bedenkingen ex artikel 2.27 van de Wabo jo. artikel 6.5 van het Besluit omgevingsrecht afgegeven.

Op 06-08-2019 is een ontwerpbesluit, en de daarbij horende stukken, kenbaar gemaakt. Dit heeft van 06-08-2019-2019 tot 17-09-2019 voor eenieder ter inzage gelegen. De bekendmaking van het ontwerpbesluit heeft plaatsgevonden in de Staatscourant.

Volledigheidshalve wordt verwezen naar de bijgevoegde ruimtelijke onderbouwing d.d. 04-04-2019 (NL.IMRO.0881.OMVEGZonneweide-ON02). Deze ruimtelijke onderbouwing dient op deze plaats in zijn geheel als gelezen en ingelast te worden beschouwd.

Zienwijzen

Binnen de voornoemde termijn van de ter inzage legging van het ontwerpbesluit zijn geen zienswijze kenbaar gemaakt.

Inzage in omgevingsvergunning

De bekendmaking van het besluit zal plaatsvinden in de Staatscourant, www.mijnoverheid.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het besluit, inclusief bijbehorende ruimtelijke onderbouwing en onderzoeken, is van 21 juli tot en met 1 september via www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Dan kunt u binnen zes weken na bekendmaking / verzending (uiterlijk 1 september) een beroepschrift indienen.

Uw beroepschrift kunt u sturen naar:

Rechtbank Limburg

Sector bestuursrecht

Postbus 950

6040 AZ Roermond

Vermeld het volgende in uw beroepschrift:

  • -

    Uw naam en adres;

  • -

    Uw handtekening;

  • -

    De datum van het beroep (dagtekening);

  • -

    Een omschrijving van het besluit waartegen uw beroep is gericht;

  • -

    De motivering van uw beroep (de gronden).

Het recht om in beroep te komen bij de rechter komt in beginsel slechts toe aan een belanghebbende die zienswijzen heeft ingediend (zie artikel 6:13 Awb).

Uw beroepschrift zorgt er niet voor dat geen uitvoering mag worden gegeven aan het besluit. In juridische zin betekent dit dat uw beroepschrift geen schorsende werking heeft. Om dit te voorkomen kunt u de rechter om een voorlopige voorziening vragen. Dit verzoek kunt u richten aan:

Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg

Sector bestuursrecht

Postbus 950

6040 AZ Roermond

Aan het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Voor nadere informatie hierover kunt u terecht bij de Rechtbank Limburg (0475 - 35 22 22).

 

Naar boven