Gemeente Amsterdam - vaststelling bestemmingsplan - Zeeburgerpad reparatie

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 1 juli 2020 het bestemmingsplan ‘Zeeburgerpad reparatie’ vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Zeeburgerpad reparatie’ voorziet in aanpassingen als gevolg van de uitspraak van de Raad van State van 19 februari 2020 inzake het beroep tegen het bestemmingsplan Zeeburgerpad.

De door de Raad van State opgedragen aanpassingen zijn verwerkt in dit bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan, met de daarbij behorende stukken, ligt met ingang vanaf 13 augustus 2020 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

  • Papieren versie bij de balie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-oost >. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

  • Digitaal op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.0363.M1516BPSTD-VG02 (met plannaam Zeeburgerpad, vaststellingsdatum 1 juli 2020).

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Zeeburgerpad reparatie’, met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl onder de plannaam ‘Zeeburgerpad’ en het planidentificatienummer NL.IMRO.0363.M1516BPSTD-VG02, datum vaststelling 1 juli 2020.

Beroep

Een belanghebbende, kan met ingang van 14 augustus 2020 tot en met 24 september 2020 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Zeeburgerpad reparatie bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Crisis en herstelwet

De Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepsschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepsschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Amsterdam, 12 augustus 2020

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

Femke Halsema

burgemeester

Peter Teesink

gemeentesecretaris

 

Naar boven