Bekendmaking terinzagelegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 'Lage Mierdsedijk 2 - Miersdeweg 2019” Reusel

Logo Reusel-De Mierden

 

Burgemeester en wethouders van gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 7 juli 2020 het bestemmingsplan “'Lage Mierdsedijk 2 - Miersdeweg 2019'” gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud

Het plan voorziet in het beëindigen en saneren van een intensieve veehouderij en het voortzetten van een akkerbouwbedrijf aan de Lage Mierdsedijk 2 te Reusel en het realiseren van 10 Ruimte voor Ruimte-woningen aan de Mierdseweg.

 

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels, verbeelding en bijbehorende bijlagen.

 

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

Ambtshalve aanpassing, vanwege kleinschalige onjuistheden in de verwijzing naar de provinciale regelgeving;

Zienswijzen waaraan medewerking verleend kan worden.

 

De aanpassingen zijn terug te vinden in de nota van zienswijzen.

 

Inzage

Het raadsbesluit en vastgestelde bestemmingsplan liggen van maandag 17 augustus 2020 gedurende zes weken ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17:00 uur, op dinsdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl/bestemmingsplannen.

 

Het identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPGlmdijk5013-VAST.

 

Beroep en voorlopige voorziening

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt beroep instellen. Dit kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Ook belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken, kunnen beroep instellen.

 

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan iedereen beroep instellen.

 

Spoed

Is het beroepschrift zo spoedeisend dat u de behandeling ervan niet kunt afwachten? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een voorlopige beslissing om de inwerkingtreding van het bestemmingsplan uit te stellen. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen, als u een beroepschrift heeft ingediend.

 

Waar indienen ?

Het beroepschrift dient u in bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen betaalt u hier kosten (griffierecht) voor.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de inzagetermijn. Als binnen de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

 

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Ronald Krul. U bereikt hem via telefoonnummer 0497 - 650 650 of via e-mail r.krul@reuseldemierden.nl.

 

 

Reusel, 14 augustus 2020

Met vriendelijke groet,

het college van burgemeester en wethouders,

Mr. R.P.B.M. Brekelmans mw. A.J.M.H. van de Ven

secretaris burgemeester

Naar boven