Vastgestelde besluiten gemeentelijke coördinatieregeling project Bouwdriest

Logo Leusden

Omschrijving

Gemeentelijke coördinatieregeling ontwerp besluiten project Bouwdriest.

Burgemeester en wethouders van Leusden maken bekend, dat op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) de volgende besluiten gelijktijdig ter inzage worden gelegd:

 

  • 1.

    het door de gemeenteraad op 12 december 2019 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Bouwdriest;

  • 2.

    de door het college van burgemeester en wethouders op 21 januari  2020 verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van 19 woningen aan de Lange Akker 1 tot en met 13 en 2 tot en met 24 (WABO-2019-035).

 

Het bestemmingsplan

Bij de Bouwdriest ligt nu een braakliggend terrein op de plek van een voormalige boerderijwoning. Deze locatie wordt ontwikkeld. Voor de bouw en het in gebruik nemen van 19 woningen, waarvan 14 sociale woningen, is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan regelt ook de nieuwe functies in de directe omgeving van de woningen. De wijzigingen betreffen een andere ligging van de vrijstaande bergingen nabij adres Bouwdriest 3 en een wijziging in de afwijkingsmogelijkheid om parkeerplaatsen in het groen aan te leggen (artikel 3 lid 3 uit de regels van het bestemmingsplan).

 

De omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning ziet op de bouw van 19 woningen: 5 rijwoningen en 14 rug aan rug woningen op het perceel Lange Akker 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13 en 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24 te Leusden. Als gevolg van het gewijzigde bestemmingsplan is de ligging van de vrijstaande bergingen aangepast in de omgevingsvergunning.

 

Coördinatieregeling

Met de coördinatieregeling is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk en gelijktijdig worden doorlopen. De raad heeft op 11 december 2018 besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor dit project. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld, voorbereid en ter inzage gelegd. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders omtrent de omgevingsvergunning.

 

Ter inzage

De hierboven genoemde besluiten met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 23 januari tot en met woensdag 4 maart 2020 ter inzage. U kunt de besluiten met bijbehorende stukken inzien in het gemeentehuis. Hiervoor kunt u een afspraak maken met het omgevingsloket via www.leusden.nl/afspraak.

 

De besluiten kunt u ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.leusden.nl/bestemmingsplannen.

 

Het gewijzigde bestemmingsplan en bijbehorende stukken kunt u ook inzien op de landelijke webpagina www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0327.225-0401.

 

Beroep

De beroepstermijn voor de gecoördineerde besluiten begint op de dag na het ter inzage leggen van het vastgestelde bestemmingsplan, dat is dus op 23 januari 2020. De termijn voor het instellen van beroep is zes weken.

 

De besluiten zijn gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel belanghebbenden wie niet verweten kan worden dat de zienswijze niet tijdig is ingediend, kunnen gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijk beroep instellen. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht en tegen de gewijzigde omgevingsvergunning.

 

Het beroep kan worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet afzonderlijk worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met als voorwaarde dat tijdig een beroepschrift is ingediend.

Naar boven