Bekendmaking m.e.r.-beoordelingsbesluit verruiming zoekgebied zandwinning Maasdeltatunnel Noord, Inspectie Leefomgeving en Transport

De Inspectie Leefomgeving en Transport namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend:

Op 6 juli 2020 (aangevuld op 17 juli 2020) is een m.e.r.-beoordelingsnotitie ontvangen. Deze m.e.r.-beoordelingsnotitie zal bij een aanvraag om een vergunning – als bedoeld in artikel 6.5 onder b van de Waterwet, voor het onttrekken van 5 miljoen m3 grondwater ten behoeve van de bouw van de Maasdeltatunnel Noord – worden gevoegd.

Procedure

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet Milieubeheer en onderdeel D 15.2 van de bijlage bij het Besluit Milieueffectrapportage geldt voor het onttrekken en infiltreren van circa 5 miljoen m3 grondwater per jaar een M.E.R.-beoordelingsplicht.

Besluit

Bij besluit van 12 augustus 2020, nummer 466683 heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat geoordeeld dat voor de activiteit, het onttrekken van grondwater ten behoeve van de bouw van de Maasdelta tunnel Noord geen milieueffectrapport dient te worden opgesteld, aangezien de m.e.r.-beoordelingsnotitie voldoende informatie bevat om te kunnen beoordelen of er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Inzage

Het m.e.r-beoordelingsbesluit en de m.e.r.-beoordelingsnotitie liggen met ingang van 13 augustus 2020 gedurende zes weken ter inzage bij de Inspectie Leefomgeving en Transport te Utrecht op afspraak tel. 088 489 00 00.

Bezwaarschrift ten aanzien van het m.e.r.-beoordelingsbesluit

Het MER beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten het verlenen van een watervergunning voor onttrekken van grondwater.

Naar boven