Omgevingsvergunning verleend voor onderzoeksgebouw van de RUG aan Heereweg 12 te Schiermonnikoog

Logo Schiermonnikoog

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schiermonnikoog maakt bekend dat het op 7 juli 2020 een omgevingsvergunning heeft verleend voor het vervangen van het onderzoeksgebouw van de RUG aan de Heereweg 12 te Schiermonnikoog. De vergunning is verleend voor de activiteit handelen in strijd met het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht).

Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

Wilt u de vergunning inzien?

U kunt de omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken met ingang van 7 augustus tot en met 17 september 2020 inzien op het gemeentehuis aan de Nieuwestreek 5 te Schiermonnikoog, op werkdagen geopend van 08:30 – 12:00 uur. U kunt de stukken ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0088.OVHeerenweg12-VG01. Daarnaast worden de stukken op de website www.schiermonnikoog.nl geplaatst.

Bent u het niet eens met het besluit?

Bent u belanghebbende en bent u het niet eens met het besluit, dan kunt u in de volgende gevallen een beroepschrift indienen:

  • 1.

    u hebt tijdig een zienswijze ingediend tegen het ontwerpbesluit;

  • 2.

    u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen;

  • 3.

    het besluit wijkt volgens u af van het ontwerpbesluit dat ter inzage heeft gelegen en uw beroepschrift gaat over deze afwijkingen.

U kunt uw beroepschrift vanaf 7 augustus gedurende zes weken, dus tot en met 17 september 2020, indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt uw beroepschrift ook digitaal indienen. Dit kan via mijn.rechtspraak.nl. Hiervoor hebt u uw DigiD-code nodig. Als u nog geen DigiD-code hebt, kunt u deze hier ook aanvragen. Voor het indienen van een beroepschrift moet u griffierecht betalen.

Wanneer treedt het besluit in werking?

De verleende omgevingsvergunning treedt in werking de dag na afloop van de termijn waarbinnen u beroep kunt instellen bij de rechtbank. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Dit betekent dat de omgevingsvergunning blijft gelden in de tijd dat uw beroepschrift in behandeling is bij de rechtbank. Als u dit niet wilt, omdat het besluit in die tussenliggende periode leidt tot onherstelbare gevolgen, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Dit verzoek kunt u ook digitaal indienen met uw DigiD-code. Wanneer u binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening indient, dan treedt de omgevingsvergunning niet in werking totdat er op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen.

Naar boven