Ontwerp bestemmingsplan “Kern Heinkenszand, gedeelte 2e supermarkt Stenevate, 2020” en gecoördineerde ontwerp besluiten omgevingsvergunning

Logo Borsele

Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf 23 januari tot en met 4 maart 2020 ter inzage ligt:

 

  • 1.

    Een ontwerp van het bestemmingsplan “Kern Heinkenszand, gedeelte 2e supermarkt Stenevate, 2020”;

  • 2.

    Een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouw ten behoeve van de bouw van een supermarkt aan de Stenevate in Heinkenszand;

  • 3.

    Een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteit uitrit ten behoeve van het wijzigen van de in-/uitrit van de nieuwe supermarkt en het gemeentehuis op de Stenevate in Heinkenszand.

 

Hoofdlijnen van het plan

Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk om aan de Stenevate in Heinkenszand een tweede supermarkt te realiseren met bijbehorende parkeervoorzieningen. De nieuwbouw komt tussen de bestaande supermarkt en het gemeentehuis. Het voormalige politiebureau en de brandweerpost worden hiervoor gesloopt.

 

Inzage

U kunt het ontwerp bestemmingsplan vanaf 23 januari 2020 raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad “Plan bekijken ↔ Plannen zoeken”. Vul dan in het venster “Plannaam of- nummer” de volgende identificatiecode in: NL.IMRO.0654.BPHZ2SMSV2019-0002. U kunt het ontwerp bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl ook via de gemeentelijke website www.borsele.nl benaderen.

 

Verder ligt het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunningen vanaf 23 januari tot en met 4 maart 2020 ter inzage in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur. Het is mogelijk dat de gemeente tijdens de termijn van terinzagelegging nog aanvullende relevante stukken en gegevens over het plan ter inzage legt.

 

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunningen wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor het verlenen van de omgevingsvergunningen.

 

Reageren

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeente Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze verzoeken wij u om uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar via (0113) 238 505.

 

Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerp bestemmingsplan wordt deze ter behandeling voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel tot besluitvorming over het bestemmingsplan. De besluiten op de omgevingsvergunningen worden genomen door het college van burgemeester en wethouders.

 

Heinkenszand, 22 januari 2020

Naar boven